- Bare moro å spille mot en av de beste spissene i verden

Thomas (19) skal stoppe David Villa.

GLEDER SEG: Stabæks talentfulle midtstopper Thomas Rogne imponerte stort mot FC København og Cesar Santin. 19-åringen ser med forventning fram mot møtene med Valencia med stjernespiss David Villa i spissen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GLEDER SEG: Stabæks talentfulle midtstopper Thomas Rogne imponerte stort mot FC København og Cesar Santin. 19-åringen ser med forventning fram mot møtene med Valencia med stjernespiss David Villa i spissen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Stabæk kunne så definitivt ha vært mer heldige da Valencia ble trukket opp av Uefas trekningssbolle som bæringenes motstander i kvalifiseringen til Europa League.

- Dette var det vanskeligste , men morsomste vi kunne ha fått. Det kommer til å trekke masse folk og det blir mange spennende dueller. Tenk deg Thomas Rogne fra Lommedalen mot David Villa! sa Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen til Dagbladet tidligere i dag.

Midtstoppertalentet Thomas Rogne fra Lommedalen lar seg på ingen måte skremme av tanken på hvilken formidal oppgave som venter i spisstjernen David Villa fra Tuilla.

- Det er bare noe å glede seg til. Skulle man gått rundt og grue seg, ville man nok ha blitt livredd når man først møtte ham, sier 19-åringen til Dagbladet.


Lar seg ikke stresse

Mot FC København fikk han bryne seg på brasilianerne Cesar Santin og Ailton Almeida, noe unggutten omtaler som sin største utfordring hittil i karrieren. Med Valencia og Villa på motsatt banehalvdel, heves lista ytterligere.

- Santin er nok den beste spissen jeg har møtt så langt, men David Villa er nok et par hakk over det igjen. Det blir uansett bare moro å få prøve seg mot en av de beste spissene i verden, sier Rogne.

Selv om Stabæk ikke var i stand til å utnytte tallrike målsjanser mot FCK i jakten på en plass i gruppespillet av Champions League, imponerte Rogne med en ro og en trygghet som skulle tilsi at han var langt eldre enn det fødselsattesten hans viser.

- Jeg føler meg ganske rolig, og jeg føler at jeg klarer å holde nervene under kontroll. Jeg ser heller ikke noen grunn til å bli stresset. Det er tross alt ikke vi som har presset på oss, sier Rogne.

Håper å kopiere Rosenborg
Med et stjernegalleri bestående av spillere som allerede nevnte Villa, David Silva og Juan Manuel Mata i spissen, levnes ikke Stabæk all verdens muligheter til å ta seg til gruppespillet i nyervervelsen Europa League. Rosenborg viste imidlertid i Champions League i 2007 at det er mulig for et norsk lag å vinne både hjemme og borte mot de spanske gigantene. Det er en prestasjon Stabæk håper å kopiere.

- Vi hadde selvfølgelig håpet på lettere motstand med tanke på mulighetene til å gå videre, men Valencia var tross alt det kuleste laget vi kunne ha fått. Jeg tror det blir to kule kamper. Rosenborg viste at det ikke var umulig, og vi gir ikke opp så lenge vi vet at det er en mulighet, understreker Rogne.

FORMIDABEL MOTSTANDER: David Villa (t.v.) er en av verdens aller beste spisser. Stabæk får en formidabel oppgave med å stoppe den notoriske måljegeren.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
FORMIDABEL MOTSTANDER: David Villa (t.v.) er en av verdens aller beste spisser. Stabæk får en formidabel oppgave med å stoppe den notoriske måljegeren.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer