Bare moro for Hareide

Landslagstrener Åge Hareide har en drømmesituasjon.

Han farter nå Europa rundt for å se sine menn. Innimellom flyreiser, hotellbytter og seminar på Kiel-ferja med NFF følger Hareide også noen av landslagsgutta på TV.

- Det ser OK ut, sier Hareide til NTB.

Så ramser han opp det som blir en lang hyggelig rekke og mer nær strålende enn OK.

- Det er lenge siden det var så stabilt og bra i England. Både Claus Lundekvam, Thomas Myhre, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise spiller fast og mye. De har vi kontroll på via televisjonen, sier Hareide tilfreds.

Så mye mindre fornøyd blir han ikke av fortsettelsen. Hareide så Sigurd Rushfeldt (meget aktuell som startmann mot Moldova 30. mars) i godt slag for Austria Wien.

- Og Besiktas har kamp onsdag. Jeg håper John Carew er med der og fortsetter med mye tid på banen framover.

Carew risikerer tre kampers utelukkelse etter at han snøt seg på en motspiller. Dom i det tyrkiske fotballforbundet faller tirsdag.

- Royal League bra

Bare moro for Hareide

Norge er tre uker unna sesongens første VM-kvalifiseringskamp. Første del av veien til en plass i sluttspillet ligger i seier over Moldova.

Hareide synes Royal League (RL) har gitt det han håpet på - norske spillere i form i mars og klare for alvor om noen uker.

- Royal League ga en annen sesongsyklus, men den virker å ha hjulpet oss. Spillerne må være med i viktige kamper på denne tiden av året. De bør være klare og i full fres til Moldova. I Rosenborg er Vidar Riseth og Christer Basma tilbake. Og Jan Gunnar Solli ser OK ut.

Hareide skal ta en ny titt på Magne Hoset med det første. Etter København venter St. Petersburg og Erik Hagen. - Han vil jeg gjerne sjekke ut en gang til nå, sier Hareide.

Så kan han plusse på at Tommy Svindal Larsen er i form for Nürnberg. Og at Steffen Iversens sykdomsproblemer er i ferd med å avta.

4. juni går årets storkamp på Ullevaal - mot Italia. Den rekker trolig også Martin Andresen.

Han er den eneste med dårlig tid i øyeblikket.

(NTB)