Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare moro med Traa

Kari Traa bobler nesten over av smil og optimisme før OL-starten lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så lenge jeg er frisk og rask, er jeg i godt humør. Og nå fungerer skrotten bra, sier Traa til NTB og faller ut i en ny latterkule.

Hun er storfavoritt i kulekjøringen der det er ventet 14.000 tilskuere. -Denne løypa (270 meter med 28 graders fall) passer meg perfekt, men i dag gjør jeg meg bare litt kjent og dropper hoppingen. Det gjelder å finne det rette sporet.

Det er de luftige og akrobatiske svevene som kan gi henne gullet eller en plass langt nede på lista. Alt eller nesten ingenting er mottoet til 28-åringen. Får Traa til det hun ønsker, er de andre uten sjanser.

Etter en høst der poseringsbildene av en lettkledd Traa ga veldig fokus, er hun endelig framme ved målet.

- Jeg har tatt uke for uke, men nå er vi plutselig her. Og det skal bli godt å få det unnagjort i stedet for å vente for lenge.

Tøff psyke

Trener Lasse Fahlén forteller hvorfor henget favoriserer Traa. -Kari er enormt sterk fysisk. Derfor gjør det ikke noe at hun kjører noe lenger her enn ellers. I tillegg liker hun at kulene kommer tett, sier Fahlén til NTB.

- Jeg har trent mange utøvere opp gjennom årene, men jeg kan presse Kari mye tøffere enn mange menn. Hun har en sterk psyke som har utviklet seg mye de tre siste årene.

- Hennes humør er en veldig hjelp, og hun evner å hygge seg og snakke med andre i det ene øyeblikket for så å konsentrere seg 100 prosent like etter.

Ekstra for Japan

Torsdag er det pressemøte med fristilerne. Der kan det gå mot et ekstrakvarter bare med japanske journalister. Traa er kort og godt «Big in Japan». Der får hun ikke gå i fred på skistedene.

I dag var et titall japanske kameralinser rettet mot henne under treningsøkten.

Men Norges tiltro til megafavoritten er heller lunken. I en spørreundersøkelse Research International Feedback gjorde for NTB havnet Traa langt nede på listen over nordmenns største gullhåp. Bare tre prosent så henne som det beste vinnerkortet foran OL.

Bente Skari toppet listen med 40 prosent foran Ole Einar Bjørndalen (12) og Ådne Søndrål (åtte).

(NTB)

SKJERMES: Nå skal Kari Traa skjermes for å gi henne ro før konkurransen.
Hele Norges coronakart