Bare én av Drillos menn har rappet i MGP jr

På låta «Damer er no' dritt» fra 2004.

|||
(Dagbladet): I dag ble Markus Henriksen tatt ut av Egil Drillo Olsen til troppen som skal møte Kypros (EM-kvalifisering 8. oktober) og Kroatia (privat 12. oktober).

Denne sesongens store komet i norsk fotball er — i en alder av 18 år og 67 dager — den yngste landslagsspilleren Drillo noen gang har tatt ut.

Han er også den eneste som har deltatt i MGP jr.

Nådeløs antifeminisme Året var 2004. Markus Henriksen (11 år) var en av tre kompiser i Sheep Boys, og i den norske finalen i Oslo Spektrum framførte de — på trønderrapp — den lyriske perlen «Damer er no' dritt».

- Hehe. Det blir noen som «trimmer» meg for den, ja. En del venner som sender meg koblinger på Facebook og sånt. Det er noe jeg bare må leve med, sier Henriksen til Dagbladet.

- Hva husker du fra seansen?

- At vi var utrolig nervøse. Det var massevis av folk i salen, og meget nervepirrende for tre unge gutter.

- Rapper du mye i dag?

- Nei. Jeg hører mye på musikk, men driver ikke noe med det nå.

Drillo tok i går ut 22 navn, og gikk langt i å love spilletid til alle i løpet av de to kampene.

- Alle landslagsdebutanter må holde tale på banketten etter kampen. Du kan jo dra en rap?

- Det kan det hende jeg gjør, gliser Henriksen.

Glemte vond tå Klokka 12 i går ble trønderens navn for første gang lest opp av Egil Drillo Olsen.

- Jeg fikk beskjed midt under treninga. Jeg trente med fysioterapeuten vår, Haakon Schwabe, fordi jeg hadde fått en smell i tåa. Det var han som sa til meg at jeg var tatt ut, forteller midtbanejuvelen.

- Jeg innrømmer at jeg fikk litt sjokk, ja. Det var en utrolig artig melding å få, og jeg trodde knapt på den først. Men etter hvert glemte jeg den vonde foten, for å si det sånn.

Henriksens tå ble for øvrig røntgenundersøkt mandag: ikke noe brudd.

- Synd på Per Drillo sa på gårsdagens pressekonferanse at Henriksen er «veldig spennende, utrolig moden til å være 18 år, og relativt målfarlig».

Han kunne videre meddele at Henriksen hadde danket ut sin egen lagkamerat Per Ciljan Skjelbred fra landslagstroppen.

- Hva sa Per til deg?

- Jeg rakk ikke snakke med ham, han gikk tidlig fra treninga. Men det er selvsagt litt trist, og jeg synes synd på Per. Sånn er det imidlertid å være fotballspiller, sier Henriksen.

Drillo bekrefter overfor Dagbladet at han ikke har snakket med Markus Henriksen. Det har neppe så mange av hans elever på landslaget gjort heller.

- Foruten Vadim Demidov og Steffen Iversen — hvor mange kjenner du på landslaget?

- Kjenner og kjenner... Jeg vet av dem. Men det er vel ingen andre der jeg kan kalle kamerater. Det blir mange nye fjes, ja.

• Se hele videoen med intervju med Sheep Boys på NRK Nett-TV.