<strong>LEGENDER:</strong> (f.v) Paul Scholes, Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, David Beckham og Gary Neville spilte en stor rolle i Manchester Uniteds suksess i Fergusons tid som manager i klubben. Her fra premieren på filmen The Class of '92. Foto: REUTERS / Neil Hall / NTB Scanpix
LEGENDER: (f.v) Paul Scholes, Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, David Beckham og Gary Neville spilte en stor rolle i Manchester Uniteds suksess i Fergusons tid som manager i klubben. Her fra premieren på filmen The Class of '92. Foto: REUTERS / Neil Hall / NTB Scanpix Vis mer

Håper Solskjær tar tak:

Bare én fra gamlegjengen jobber for Solskjær: - Det er litt rart

Paul Scholes er overrasket over hvor få fra den såkalte Class of '92 som fortsatt er i Manchester United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den berømte Class of '92 var en del av Manchester United-laget som dominerte i Premier League i en årrekke. Spillerne det snakkes om er Paul Scholes, Phil Neville, Gary Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt og David Beckham.

Disse spillerne var en del av Fergusons mest betrodde da han var sjef i klubben. Alle ble tatt opp i ung alder og fikk stor tillit av sin daværende manager som valgte å satse på akademispillerne i stedet for å hente spillere fra andre klubber.

Førstnevnte forteller i et intervju sitert av The Telegraph at hans generasjon ble oppfordret til å ta trenerkurs for å seinere få en rolle i klubben.

Likevel er det bare Nicky Butt som er en del av Ole Gunnar Solskjærs trenerteam per dag dato. Det stusser Scholes over.

- Ja, det er litt rart. Det var alltid planen til Ferguson at alle skulle være involvert på et vis, sier Scholes.

- Mye har forandret

Det skal sies at Scholes, Phil Neville og Giggs har tidligere hatt en rolle i klubben etter de la opp. Scholes forteller at han savner at United involverer tidligere helter på samme måte som for eksempel Ajax og Bayern München gjør den dag i dag.

I Ajax har tidligere spillere som Marc Overmars, Edwin van Der Sar og Danny Blind fått en rolle i klubben etter spillerkarrieren. Det samme gjelder i Bayern med for eksempel Franz Beckenbauer, Willy Sagnol og Karl-Heinz Rummenigge.

- Mye har forandret seg i klubben, og det har åpenbart David Gill også gjort, mener Scholes og sikter til den tidligere administrerende direktøren i Manchester United.

Den tidligere United-stjernen påpeker at Ferguson var ivrig etter å få spillerne sine mer involvert på trener-biten når karrieren begynte å nærme seg slutten. Han har altså foreløpig ikke mer enn en av sine betrodde menn i United.

- Hvis fikk tilbud om en rolle i klubben, ville det vært opp til hver av oss individuelt om vi ville takke ja. Men hadde vi fått tilbud om en rolle som vi var fornøyd med, er jeg sikker på vi ville tatt den, sier Scholes.

Til tross for at bare Butt har en rolle i United i dag, mener tidligere Manchester United-spiller, Henning Berg, at The Class of '92 har klart seg fint.

- Jeg synes de har fått seg fine jobber. Giggs er manager for Wales, Phil Neville er landslagstrener for damelaget til England, Gary Neville er en av de mest respekterte ekspertene i England og så har du jo Butt som er akademisjef i United, opplyser Berg overfor Dagbladet.

- Naturlig å involvere

Til tross for at Berg mener at de tidligere lagkameratene har oppnådd store ting etter karrieren allerede, så synes også han at det er viktig å involvere tidligere spillere i klubben når de legger opp.

- Ja, det er viktig. Klubben hadde stor suksess under Ferguson, så det ville vært naturlig å involvere dem. Jeg vet ikke hvorfor de ikke er involvert i dag, sier Berg og legger til:

- Ferguson var opptatt av å gi spillerne sine trenermuligheter, så det er bra at spillerne søker etter det. Man må som spiller forberede seg på et liv etter fotballen også, sier Stabæk-treneren.

<strong>STJERNEGALLERI:</strong> Henning Berg, som her henger på ryggen til Dwight Yorke, var en del av Uniteds suksess på 90-tallet. Foto: Dan Chung / REUTERS / NTB Scanpix
STJERNEGALLERI: Henning Berg, som her henger på ryggen til Dwight Yorke, var en del av Uniteds suksess på 90-tallet. Foto: Dan Chung / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Siden Ferguson ga seg i 2013, har David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho vært managerne som har prøvd å leve opp til den enorme arven. Mange United-fans vil nok påstå at samtlige arvtakere ikke har stått til forventningene.

Nå som Solskjær er i klubben, tror Berg at det åpnes opp for å hente flere helter fra egne rekker.

- De nye trenerne etter Ferguson skulle ha med sitt team, og dermed brøt de opp den linken med tidligere spillere litt. Nå har Solskjær fått tilbake den linken, mener Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer