Bare én kan lykkes

Stjernespissene Louis Saha (25) og José Reyes (20) er kjøpt for hundrevis av millioner kroner for å avgjøre seriemesterskapet. Bare én kan lykkes.

De er kjøpt for å avgjøre gullstriden

I ENGLAND

Ole Bjørner Loe Welde

obw@dagbladet.noLONDON (Dagbladet): Det er ventet at Saha vil gjøre sin debut på Old Trafford når Manchester United tar imot Southampton i dag. Den franske spissen, kjøpt for over 160 millioner kroner, skal bli partner med Ruud van Nistelrooy i det Alex Ferguson håper skal bli Englands mest fryktede angrepsrekke.

- Det spennende er at også Ruud kan løfte seg når han får en ny mann inn. Han er slik, han liker konkurranse, sier Manchester Uniteds Gary Neville til klubbens egen tv-kanal.

Kjemper mot klokka

José Reyes ble i går kveld spilleklar til søndagens oppgjør mot Manchester City. Stjerneskuddet, som blir beskrevet som en krysning mellom Wayne Rooney og Dennis Bergkamp, kan rekke kampen dersom de internasjonale papirene går i orden. Det trenger Arsenal ettersom klubben for øyeblikket har få alternativer på topp på grunn av skadesituasjonen og Kanu er opptatt med det afrikanske mesterskapet. Engelsk presse tror Reyes på sikt skal erstatte Dennis Bergkamp som begynner å trekke på åra.

- Reyes er en spiller for framtida. Han er bare 20-år, men har allerede markert seg internasjonalt. Han er en offensiv spiller som kan mestre flere ulike posisjoner, sier manager Arsene Wenger.

Også den spanske landslagstreneren er fornøyd med at unggutten valgte Arsenal.

- Dersom vårt landslag kan dra fordeler av at han utvikler seg i Arsenal, er det selvsagt en fordel, sier landslagstrener Inaki Saez.

Stort press

Bookmakerne gir lave odds på at Louis Saha debuterer for Manchester United med scoring i morgen. Motstander Southampton passer ham fint, på to kamper har han scoret tre mål mot de tidligere. Claus Lundekvam og hans lagkamerater er heller ikke helt bekvemme på Old Trafford - på de elleve siste møtene har Southampton bare tatt med et poeng sørover.

Et problem

Fotballeksperter tror Saha kan slå til fortere enn Reyes ettersom han allerede kjenner Premier League. Mange sperret nemlig opp øynene da Reyes åpenlyst gråt da han forlot Spania alene for første gang.

- Reyes må glemme Spania, og fortest mulig tilpasse seg England. For en ung mann som er borte hjemmefra for første gang, kan de bli et problem, sier Boltons Ivan Campo til The Sun.

Reyes selv sier imidlertid at han er forberedt på presset, og vet hvordan han skal takle det.

- Forsvarsspillerne vil prøve å markere seg selv på alle måter. Jeg må bare konsentrere meg om det jeg skal gjøre, så får vi se hvem som vinner til slutt, sier Reyes