BISLETT-SUKSESS: Usain Bolt har løpt i Oslo tre år på rad, men i år er det vanskeligere å få ham til Norge. Bislett-general Steinar Hoen (t.h.) er i forhandlinger med jamaicanerens agent. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BISLETT-SUKSESS: Usain Bolt har løpt i Oslo tre år på rad, men i år er det vanskeligere å få ham til Norge. Bislett-general Steinar Hoen (t.h.) er i forhandlinger med jamaicanerens agent. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Bare én mann vet om Usain Bolt løper på Bislett 11. juni

Prislappen er allerede klar.

(Dagbladet): Bislett-general Steinar Hoen har liggende en sjekk verdt to millioner kroner med Usain Bolts navn på.

Men bare én mann vet om han får brukt den.

Verdens raskeste mann har besøkt Oslo og Bislett Games de tre siste årene, men om han dukker opp også i år er fortsatt høyst usikkert.

2014 viser seg nemlig å bli det vanskeligste året så langt å få jamaicaneren til Oslo.

- Jeg har en god dialog med Bolts agent Ricky Simms. Vi har snakket sammen siden i fjor høst, men jeg regner ikke med at vi er i mål før om noen uker. Siden det verken er OL eller VM i år er det vanskeligere enn normalt å få til en avtale, sier Bislett-general Steinar Hoen til Dagbladet.

Færre konkurranser Bolt har allerede signalisert at han vil stille opp i Ostrava, samt Diamond League-stevnene i Paris, Brüssel og Zürich. Ettersom han kommer til å stille opp i langt færre konkurranser enn normalt i 2014, betyr det at bare tre-fire byer til vil få ham på besøk i år.

Hoen krysser fingra for at Oslo er en av dem. Han røper samtidig at det ikke er prisen som avgjør om 27-åringen stiller opp på 100-meteren onsdag 11. juni. Beslutningen ligger sannsynligvis hos Bolt-agent Simms.

- Det er først og fremst komplisert for Bolt å legge opp et opplegg som passer med alt annet han skal gjøre i Europa i sommer. Prisen for at han skal stille til start ligger på omtrent samme nivå som i fjor, sier Hoen.

OVERLEGEN: Usain Bolt satte nye banerekord da han vant overlegent på 200-meteren under Bislett Games 13. juni i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
OVERLEGEN: Usain Bolt satte nye banerekord da han vant overlegent på 200-meteren under Bislett Games 13. juni i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Etter det Dagbladet kjenner til brukte Steinar Hoen cirka 20 prosent av startbudsjettet på Bolt i fjor. Det tilsvarer cirka to millioner kroner.

I tillegg kommer utgifter  på Bolts «hoff».  Det vil si oppvartning, pluss innlosjering av agent Simms, en fysioterapeut og minst én kompis.

Betaler flyreisen - I tillegg kan det hende vi må betale Bolts tur-returreise på førsteklasse fra Jamaica. Totalprisen avhenger i tillegg av om hvor lenge han blir i Oslo. Skal vi ha ham her en uke, koster det mer, men da får vi jo også mer igjen, sier Hoen.

Den tidligere EM-vinneren i høyde drømmer - mest av alt — om at Bolt ikke bare skal løpe på Bislett 11. juni, men at det i tillegg blir sesongdebuten hans.

- Oppmerksomheten blir selvfølgelig mye større hvis han løper sitt første løp for sesongen hos oss, så det krysser vi selvsagt fingrene for, sier Hoen.

Bislett-generalen jobber parallelt med å hente resten av feltet som skal stille under årets norske Diamond League-stevne.

- Vi bruker nok litt mer penger på å hente utøvere i år, sammenliknet med tidligere. Sånn sett  har jeg ambisjoner om å få på plass to-tre ganske store utøvere til, sier han til Dagbladet.

MEKTIG: Det er sannsynligvis Bolts manager Ricky Simms (t.h.) som tar beslutningen om det blir Oslo eller ikke for superstjernen i 2014. Foto: NTB Scanpix
MEKTIG: Det er sannsynligvis Bolts manager Ricky Simms (t.h.) som tar beslutningen om det blir Oslo eller ikke for superstjernen i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer