Bare én nordmann til sykkel-VM

Norge har kun fått én plass i eliteklassen for herrer i sykkel-VM i Madrid i september.

Kurt Asle Arvesen blir trolig vraket når Norge bare kan sende en rytter til sykkel-VM. Tour-helten Thor Hushovd er vanskelig å komme utenom for landslagsledelsen.

– Det var som forventet, men vi hadde håpet på å få med tre. Vi lå hele tiden i fare for å kun få med én rytter. Men vi håpet at vi skulle få flere poeng slik at vi kunne få tre ryttere til VM. Så det er trist, sier landslagssjef Svein Gaute Hølestøl til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det som er bakgrunnen for at Norge kun får én plass, er nye regler fra UCI. Norge ligger på 16. plass på ProTour-rankingen og det gir kun én plass. Hadde norske ryttere tatt flere poeng i europatouren, kunne Norge fått to plasser til.

Både Danmark og Sverige har fått med tre ryttere til VM som går 20.-25. september i den spanske hovedstaden Madrid. Det samme har Burkina Faso.

De store sykkelnasjonene Italia, USA, Spania, Tyskland, Belgia, Australia, Nederland, Kasakhstan, Frankrike og Sveits har alle 14 plasser. Men kun ni av disse kan starte.

(ANB/Dagbladet.no)

BARE EN FÅR STARTE: Thor Hushovd får plassen, ikke Kurt Asle Arvesen. Det har landslagsledelsen antydet tidligere. Foto: Scanpix
BARE EN FÅR STARTE: Thor Hushovd får plassen, ikke Kurt Asle Arvesen. Det har landslagsledelsen antydet tidligere. Foto: Scanpix Vis mer