Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare én serieleder igjen i Champions League

To av de åtte kvartfinalistene er regjerende seriemestere.

(Dagbladet.no) Da Liverpool tirsdag kveld slo ut Inter av Champions League, ble det skrevet europeisk fotballhistorie.

Aldri før har en nasjon hatt fire lag i kvartfinalene. England er nå representert med Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United.

Samtidig ble det klart at det nå bare er én serieleder igjen i turneringen - nemlig Arsenal.

Alle de andre lagene som i øyeblikket topper tabellene Europa rundt er enten slått ut - eller så var de ikke kvalifisert for turneringen da den startet.

Serielederne i Spania, Italia og Frankrike forsvant ut av turneringen i denne runden, og sistnevnte nasjon har ikke en gang et lag med i kvartfinalene.

Bortsett fra England er det ingen andre land som har mer enn ett lag igjen i Europas gjeveste klubbturnering. Schalke 04 representerer Tyskland, og laget som i siste gruppespillsrunde slo ut Rosenborg ligger på 5. plass i serien. Serieleder Bayern München var ikke en gang kvalifisert til festlighetene denne sesongen.

Det er også bare to regjerende seriemestere igjen i Champions League. Manchester United og Fenerbahce er de eneste lagene av de åtte kvartfinalistene som løftet en ligapokal i 2007.

Fem nasjoner er representert i de fire kvartfinalene:

ARSEnAL PÅ TOPP: Disse jubelgutta er de eneste som er i Champions League-kvartfinalene og samtidig topper den hjemlige serien. Foto: AP
ARSEnAL PÅ TOPP: Disse jubelgutta er de eneste som er i Champions League-kvartfinalene og samtidig topper den hjemlige serien. Foto: AP Vis mer

England: Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United.

• Arsenal leder Premier League, to poeng foran Manchester United, som har én kamp mindre spilt. Chelsea er åtte poeng bak, og de har to kamper til gode.

• Manchester United ble seriemester i 2007.

Spania: Barcelona.

• Real Madrid leder Primera Division, åtte poeng foran Barcelona. Hovedstadslaget ble slått ut av Roma i Champions League-åttendelsfinalen.

• Real Madrid ble seriemester i 2007.

Italia: Roma.

• Inter leder Serie A, seks poeng foran Roma. De blåsorte ble slått ut av Liverpool i Champions League-åttendelsfinalen.

• Inter ble seriemester i 2007.

Tyskland: Schalke 04.

• Bayern München topper Bundesliga, sju poeng foran Werder Bremen. Bayern skuffet stort forrige sesong og klarte ikke kvalifisere seg til Champions League. De er imidlertid i UEFA-cupen, hvor de nærmest er klare for kvartfinalene.

• Stuttgart ble seriemester i 2007.

Tyrkia: Fenerbahce.

• Besiktas leder SüperLig. Galatasaray, Fenerbahce og Sivasspor er alle poenget bak Besiktas og det går mot en svært spennende avslutning av sesongen. Serieleder Besiktas ble slått ut av Champions League-gruppespillet.

• Fenerbahce ble seriemester i 2007.

ETT AV TO MESTERLAG: Fenerbahce slo ut Sevilla på straffer. Sammen med Manchester United er tyrkerne eneste regjerende seriemestere som er igjen i Champions League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media