Bare én spiller støtter Thodesen

15 av 19 vil fjerne treneren.

• Dagbladet.no på samme tid i fjor: Suksess-trener Tor Thodesen dropper Viking

15 av 19 spillere i Sandefjord Fotball ønsker ikke lenger å fortsette med Tor Thodesen som trener, melder Sandefjords Blad.

19 spillere var til stede på en samling i forrige uke der sesongen ble evaluert.

15 av spillerne er av den oppfatning at Thodesen bør trekke seg eller at styret bør avsette ham.

En eneste spiller støttet treneren

En avstemning blant spillerne førte til at 15 sa klart at de ikke ønsket Thodesen videre. Tre stemte blankt, mens en støttet treneren.

Han har to år igjen av kontrakten sin med Sandefjord, men tilliten mangler totalt.

Sandefjords Blad skriver at kritikken er krass, mangesidig og til dels personlig rettet.

MANGLER STØTTE: Sandefjord-trener Tor Thodesen er antakelig i trøbbel etter at det ble kjent at 15 av spillerne ønsker ham fjernet. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
MANGLER STØTTE: Sandefjord-trener Tor Thodesen er antakelig i trøbbel etter at det ble kjent at 15 av spillerne ønsker ham fjernet. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Spillerne mener den ydmykheten som preget Thodesen i 2005 er helt borte. De reagerer på måten han fordelte skyld på etter tapet mot Tromsø, og de mener han fokuserer for mye på motstanderlaget før kampene.

Kritiske til treningsopplegget

Spillerne er også generelt kritiske til det treningsopplegget Thodesen gjennomfører. Mange spillere mener de har trent for hardt og mistet overskuddet inn mot viktige kamper, skriver Sandefjords Blad.

NRK.no skriver at Thodesen ikke har villet kommentere spillernes sesongevaluering. Han skal i møte med ledelsen i Sandefjord onsdag.

- Det er feil å gi treneren skylden for nedrykket, og jeg har ingen grunn til å tro noe annet enn at Thodesen fortsetter som trener også neste år, sier Øystein Ulsnæs, daglig leder i Sandefjord Fotball.

Bjørn Granerød som er leder i Sandefjord fotball AS, sier til Sandefjords Blad at han er skuffet over at dette har lekket ut til pressen. Han mener de som har lekket vurderingene fra spillerne er illojale.

(NTB)

I FJOR: Sandefjord-trener Tor Thodesen var suksessfull og ettertraktet forrige sesong. Nå vil ikke engang hans egne spillere ha ham.