Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare én ting kan gjøre Drillo religiøs: Fjell

Man sitter med et inntrykk av at han kan alt om sitt livs to store f-er - fotball og fjell. Det er ikke sant.

GEOGRAFIFORFATTER: Egil Olsen har gitt ut en egen geografibok - som ikke er helt feilfri. Det ergrer ham. Foto: MORTEN PEDERSEN
GEOGRAFIFORFATTER: Egil Olsen har gitt ut en egen geografibok - som ikke er helt feilfri. Det ergrer ham. Foto: MORTEN PEDERSEN Vis mer

SK 7112 Faro-Oslo - torsdag 10. februar:

I 2006 GA Drillo ut «Drillos Verdens Atlas» på Kagge Forlag. Boka er, om ikke fullt av feil, såpass infisert av unøyaktigheter at gamle Olsen i disse dager er i ferd med å jobbe fram en revidert utgave. Men ikke alene - denne gangen har han med seg en kar han møtte da han var ute og luftet bikkjene sine rundt Sognsvann.

Et møte som ga ateisten Drillo andektige følelser.

- JEG HILSER PÅ folk selv om jeg ikke kjenner dem, sier Drillo på flyet hjem fra 0-1 mot Polen.

- Det er blitt sånn. Det er jo så mange folk der ute som hilser på meg. Og da jeg møtte en jogger rundt Sognsvann, som hilste, så hilste jeg tilbake.

Et minutt senere hadde joggeren snudd, fortalt Drillo at han ikke var opptatt av fotball, bare fjell, og presentert seg som Petter Kragset.

Kragsets budskap til Drillo var at det er feil i boka hans.

- JEG VET DET, svarte Olsen - og så dro han det høyeste fjellet i Sør-Afrika, Injasuti (3446m), som et eksempel.

- Nei, Injasuti er greit, svarte Kragset - det er ikke det som er feil.

- Men jeg har sjekket det på en nettside over fjell og der står det at Mafadi Peak er et par meter høyere, sa Olsen.

- Nei, Injasuti er det høyeste fjellet i Sør-Afrika, sa Kragset. - Det vet jeg for jeg kommer derfra nå.

DER OG DA var Olsen nær en Märtha-opplevelse med store vinger. Samtidig fikk han en ny venn. Som ikke bare kan sine fjelltopper, men som også har besøkt det høyeste fjellet i 78 av verdens land.

Drillo på sin side, som teller sine selvsendige stater med stor lidenskap, har «bare» besøkt 75 land på sine reiser.

- Du kan bli religiøs av mindre, sier han. - Og nå vet jeg i tillegg at Mafadi Peak er en liten tagg på Injasuti.

ANDRE MYSTERIER SOM får Norges landslagstrener til å lure på om det finnes mer mellom himmel og jord enn fotball og geografi (eller det som også kan kalles korektur) er sjutallet som forsvant fra Aserbajdsjan og dukket opp i Usbekistan. Faktum er som følger:

Under Aserbajdsjan står det at folketallet i landet er 961 000. Det synes Drillo er pinlig, ikke minst fordi hovedstaden Baku står oppført med 1,7 millioner innbyggere. For det korrekte er at det bor 7 961 000 mennesker i Aserbajdsjan.

Og at det altså mangler et sju-tall.

- MEN SE HER - det sju-tallet har på helt uforklarlig vis tatt turen til Usbekistan, sier Drillo og peker på at denne tidligere Sovjetrepublikken står oppført med 247 millioner innbyggere. Det riktig er 24 millioner.

- Og så er det funnet et fjell i Montenegro som gjør at Bobatov Kuk (2522 meter) ikke lenger er landets høyeste fjell som det står i boka mi - nå er det Zla Koleta (12 meter høyere).

Hvilket igjen betyr Petter Kragset derfor bare har vært på det høyeste fjellet i 77 land - ikke 78.

Vi har, som dere vet, alle vårt.

Mens Drillo har litt mer.

PS! Polen-Norge ble ikke nevnt med ett ord på seterad 16 et sted over Europa i ettermiddag. Merkelig egentlig, det ble jo gjort noen feil der også.

PSS! Tok flytoget med fotballpresidenten fra Gardermoen. På Oslo S tok jeg drosje hjem - han tok T-banen til Ullevaal Stadion. Hvilket betyr at han talks the talk and walks the walk hva sparing angår. Yngve Hallén, om du trodde noe annet, er øko-politi på alvor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media