PRESSET: Engelske medier spekulerer i at David Moyes er ferdig som Manchester United-manager om de røde ikke slår ut Olympiakos av Champions League i morgen kveld. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB Scanpix
PRESSET: Engelske medier spekulerer i at David Moyes er ferdig som Manchester United-manager om de røde ikke slår ut Olympiakos av Champions League i morgen kveld. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB ScanpixVis mer

Bare én ting kan redde Manchester Uniteds sesong

Og kanskje også jobben til Moyes?

Bare seier over Olympiakos i Champions League i morgen kan redde sesongen til Manchester United. Og kanskje også jobben til manager David Moyes?

Utgangspunktet kunne ha vært langt bedre for «The Red Devils».

De nybakte greske mesterne for fjerde året på rad vant 2-0 i det første oppgjøret i mesterligaens åttedelsfinale, og tillegg kommer United til kampen med begrenset selvtillit etter 0-3-tapet for Liverpool i serien sist søndag.

United er allerede hektet kraftig av i serien og er på 7.-plass med hele 18 poeng opp til ledende Chelsea.

Det skiller tolv poeng opp til en plass blant de fire som er sikret mesterligaspill neste sesong.

Det er en stor sjanse for at neste års mesterliga spilles uten Manchester United. Det er 18 år siden at det skjedde sist gang.

Skrik På sosiale medier ble fjeset til manager David Moyes presentert som Edvard Munchs «Skrik» etter det traumatiske tapet for erkerival Liverpool, og det er mange United-supportere som faktisk håper at det blir tap mot Olympiakos igjen.

Den supporterdelen ønsker at Moyes forsvinner bort fra Old Trafford så fort som mulig.

Spillerne derimot kan ikke tenke slik. De må forsøke å holde motet opp så lenge som mulig.

- Vi spilte ikke bra i Hellas, men nå er det hjemmekamp og med fansen bak oss er vi nødt til å gå inn i kampen og angripe fra første sekund, sier den spanske keeperen David De Gea.

Ikke historien Bare én gang i mesterligaens historie har United overlevd et tap og likevel tatt seg videre i en utslagsrunde. Det skjedde i kvartfinalen i Roma i sesongen 2006/2007. Da ble 1-2 borte til 7-1 hjemme.

- Spillerne er kapabel til å snu dette. Vi har noe å kjempe for, og vi vil gjøre alt vi makter for å klare det, sier manager Moyes.

Kanskje ligger det et håp i at Olympiakos ikke har vist bare strålende form den siste tiden. Det er blitt tap mot både Panathinaikos og PAOK.

(NTB)