Karsten Warholm sulten på å slå Abderrahman Samba

Bare én ting mangler i Warholms drømme­sesong: - Jeg skal prøve hver eneste gang

Karsten Warholm har en ting til gode denne sesongen: Å slå Abderrahman Samba.

HARD NØTT: Karsten Warholm ser tilbake på det han kaller en eventyrlig sesong. Men han har vondt av at han skulle slått Abderrahman Samba. Foto: AFP PHOTO / Alain GROSCLAUDE
HARD NØTT: Karsten Warholm ser tilbake på det han kaller en eventyrlig sesong. Men han har vondt av at han skulle slått Abderrahman Samba. Foto: AFP PHOTO / Alain GROSCLAUDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BYRKJELO (Dagbladet): EM-gull, to NM-gull. Kort sagt har Karsten Warholm vunnet det meste denne sesongen.

Men én mann har vært en hard nøtt for den 22-årige europa- og verdensmesteren denne sesongen: Qatarske Abderrahman Samba.

Samba, som på grunn av nasjonaliteten naturligvis ikke deltok i EM, har slått Warholm i hver konkurranse de begge har stilt opp i. Og når Warholm nå ser mot Diamond League-avslutningen i Zürich om snaue to uker, er det med ett spesielt mål for øye:

- Jeg er sulten på å slå ham. Jeg skal prøve på det hver eneste gang, det er det eneste svaret jeg kan gi. Jeg kan ikke gi noen garantier, men jeg skal gi det et forsøk, sier Warholm til Dagbladet.

Viktigere enn penger

En seier i Diamond League-finalen vil også gi en solid pengesum. Men for Warholm er det viktigste å slå Samba.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg heller vil slå ham enn å ta pengene. Men det det handler om, er å vinne først, og eventuelt ta imot penger etterpå, sier Warholm.

Men selv om Samba har vært et hinder for Warholm i år, har han hatt en kanonsesong. Selve prikken over i-en er EM-gullet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.