Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm sulten på å slå Abderrahman Samba

Bare én ting mangler i Warholms drømme­sesong: - Jeg skal prøve hver eneste gang

Karsten Warholm har en ting til gode denne sesongen: Å slå Abderrahman Samba.

HARD NØTT: Karsten Warholm ser tilbake på det han kaller en eventyrlig sesong. Men han har vondt av at han skulle slått Abderrahman Samba. Foto: AFP PHOTO / Alain GROSCLAUDE
HARD NØTT: Karsten Warholm ser tilbake på det han kaller en eventyrlig sesong. Men han har vondt av at han skulle slått Abderrahman Samba. Foto: AFP PHOTO / Alain GROSCLAUDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYRKJELO (Dagbladet): EM-gull, to NM-gull. Kort sagt har Karsten Warholm vunnet det meste denne sesongen.

Men én mann har vært en hard nøtt for den 22-årige europa- og verdensmesteren denne sesongen: Qatarske Abderrahman Samba.

Samba, som på grunn av nasjonaliteten naturligvis ikke deltok i EM, har slått Warholm i hver konkurranse de begge har stilt opp i. Og når Warholm nå ser mot Diamond League-avslutningen i Zürich om snaue to uker, er det med ett spesielt mål for øye:

- Jeg er sulten på å slå ham. Jeg skal prøve på det hver eneste gang, det er det eneste svaret jeg kan gi. Jeg kan ikke gi noen garantier, men jeg skal gi det et forsøk, sier Warholm til Dagbladet.

Viktigere enn penger

En seier i Diamond League-finalen vil også gi en solid pengesum. Men for Warholm er det viktigste å slå Samba.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg heller vil slå ham enn å ta pengene. Men det det handler om, er å vinne først, og eventuelt ta imot penger etterpå, sier Warholm.

Men selv om Samba har vært et hinder for Warholm i år, har han hatt en kanonsesong. Selve prikken over i-en er EM-gullet.

- Det har vært en eventyrlig sesong. En Diamond League-seier vil bare komme som en ekstra bonus. Men EM var fortsatt det største, det var alfa og omega for meg i år. Det er ikke noe mer å si enn det, sier Dimna-løperen.

Forbedret persen

I tillegg har han forbedret sin personlige rekord med hele seks tideler. Per 20. august er den 47,64, satt under EM i Berlin. Det er også norsk rekord på 400 meter hekk.

- Hvis jeg fortsetter å forbedre meg så mye hvert år, kan jeg bli ganske god. Ikke for å skryte av meg selv, men jeg løp fort i fjor, og skulle løpe fortere i år. Det er ikke noe man bare gjør. Vi jobber ekstremt hardt for det, og er alltid klare på at vi skal forbedre oss, sier Warholm til Dagbladet.

Søndag fikk han Friidrettsforbundets gullmedalje, som gis til en utøver som «gjennom flere år har vist fremragende dyktighet». Den prestisjefylte prisen er delt ut siden 1914, men fram til og med 1933 ble den delt ut til beste resultat under norgesmesterskap i friidrett.

Med NM-gull på 400 meter hekk og 400 meter «flatt» har han også sjansen til å vinne kongepokalen. Den deles ut seinere søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!