Bare én tippeligaklubb har totalforbud mot alkohol

- I sesong er det ikke noe rølping.

TOTALNEKT:  Mange av Stabæk-spillerne går på NTG - der det er totalforbud mot alkohol og tobakk.  Stabæk er opptatt av å bygge en helproff spillerstall som forstår viktigheten av å være toppidretsutøver. Foto: NTB Scanpix
TOTALNEKT: Mange av Stabæk-spillerne går på NTG - der det er totalforbud mot alkohol og tobakk. Stabæk er opptatt av å bygge en helproff spillerstall som forstår viktigheten av å være toppidretsutøver. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at en Viking-spiller tirsdag varslet Dagbladet om en uvettig alkoholkultur i klubben, har vi samlet inn kjørereglene for alkoholbruk fra samtlige Tippeliga-klubber.

Bare en klubb har totalforbud mot alkohol: Stabæk.

Daglig leder Lars Hjort forklarer:

- Vi er veldig restriktive, mest fordi vi har en så ung tropp, sier han.

Her er alle Tippeliga-klubbenes alkoholregler.

Start: - Frihet under ansvar. Er man en profesjonell idrettsutøver er det ikke forenlig med stort alkoholinntak, og det bør man ikke trenge å minne spillergruppa på. Spillerne er og bør selvsagt være klar over at de er forbilder for andre, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal.

Rosenborg: - Vi praktiserer frihet under ansvar. Spillergruppa vet at alkohol og idrett ikke skal kombineres. Bortsett fra noen få unntak har vi hatt gode erfaringer med å ha en slik tilnærming. Med to kamper i uka fra mars til november/desember er det en selvfølge at topprestasjoner og uvettig alkoholbruk ikke hører sammen, sier organisasjonssjef Trond Alstad.

Viking: - Vi har ikke et totalforbud mot alkohol. Spillerne vet selv hva som kreves i forhold til kamp og trening, sier Arne Larsen Økland.

Molde: - Fornuften som råder. Vi forventer at alle ansatte opptrer med fornuft når det gjelder alkohol. Vi har ikke noe forbud, men er man på jobb og skal på jobb, så er det klare forventinger og regler knyttet til det, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Strømsgodset: - Vi opererer med det velkjente «frihet under ansvar», og det fungerer utmerket hos oss. Vi har ingen problemer, og skulle det skje noe som gjør at vi må vurdere retningslinjene, må vi ta det opp, sier daglig leder Erik Espeseth.

Odd: - Vi har ingen andre regler enn sundt bondevett og frihet under ansvar. Vi har en seriøs spillegruppe og har overhodet ingen problemer, sier direktør Einar Håndlykken.

Vålerenga: - Frihet under ansvar. Vi laget noen regler vi presenterte i fjor. Før årets sesong hadde vi en evaluering, og da reiv vi de reglene i stykker. Vi har kjempetillit til at spillerne skjønner hva det vil innebærer å være toppspillere, sier daglig leder Stig Ove Sandnes.

Lillestrøm: - Det er sunn fornuft som gjelder, i forhold til at de er proffe spillere og vet hva som gjelder. De ter seg etter normene, sier sportslig administrator Simon Messin.

Bodø/glimt: - Hos oss er det enkelt og greit: I sesong er det ikke noe rølping, men vi har ikke noen regler mot at noen tar seg et glass øl eller vin til maten. Vi pleier å ta det opp i januar, og vi har ikke hatt noen problemer, sier Jan Halvor Halvorsen.

Sarpsborg: - Vi har ingen regler. Vi er profesjonelle fotballspillere og forholder oss til det. Vi har heller ikke hatt noen problemer, og vi er veldig komfortable med ordningen. Klubben har en klar holdning om at idrett og alkohol ikke skal kobles sammen, sier sportssjef Thomas Bertnsen.

Stabæk: - Vi er veldig restriktive, mest fordi vi har en så ung tropp. Det er nulltoleranse i sesong og i sesongforberedelsene. Spillerne har fått klar beskjed om at det bryter ned formen de bygger opp. Bare se på VM - det var helt sykt. Vi har en lang vei å gå i Norge når folk som skal være atleter ikke skjønner at dette er toppidrett, sier daglig leder Lars Hjort.

Aalesund: - Vi har ikke et regelverk på det. Spillerne vet selv hvor grensa går, og vi har tillit til at de klarer å takle dette uten at vi skal fortelle dem hvordan, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Haugesund: - Ingen problemer og ingen kommentar. De interne reglene vil vi holde for oss selv, sier Asbjørn Helgeland.

Brann: - Frihet under ansvar. Vi har ingen satte regler, men spillerne er kjent med hvilken virkning alkohol har på prestasjonen på trening og i kamp, sier daglig leder Roald Bruun-Hansen.

Sandnes Ulf: - Spillerne har frihet under ansvar, og har derfor ikke noe totalforbud. Det er gode indre justis i gruppa på dette, og alle vet at det er forventninger om at det ikke drikkes alkohol de siste 48 timene før en kamp og dagen før en trening, , sier daglig leder Tom Rune Espedal.

Sogndal: - Vi har en regel som sier at man ikke skal drikke to dager før trening og fire dager før kamp. I realiteten tilsier det at det ikke er noe alkoholinntak i sesong. Vi har heller ikke lov til å ta en øl til maten, sier trener Jonas Olsson.

TATT:   En Viking-spiller måtte prate med politiet utenfor et utested i Stavanger natt til mandag.
TATT: En Viking-spiller måtte prate med politiet utenfor et utested i Stavanger natt til mandag. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer