- Bare én United-spiller hadde gått inn på laget til Chelsea eller City

Ekspertene spår knallhard sesong.

TIL INGEN NYTTE: Wayne Rooney noterte seg for en lekker scoring i serieåpningen mot Swansea, men måtte likevel se laget sitt tape i hans første kamp som kaptein. Jamie Redknapp mener Rooney er den eneste United-spilleren som kunne gått rett inn på lagene til Chelsea eller Manchester City, og mener det er et enormt svakhetstegn. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX
TIL INGEN NYTTE: Wayne Rooney noterte seg for en lekker scoring i serieåpningen mot Swansea, men måtte likevel se laget sitt tape i hans første kamp som kaptein. Jamie Redknapp mener Rooney er den eneste United-spilleren som kunne gått rett inn på lagene til Chelsea eller Manchester City, og mener det er et enormt svakhetstegn. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Det ble ikke på noen måte den seriepremieren Manchester United hadde sett for seg hjemme i egen storstue mot Swansea.

Waliserne er spådd en tøff sesong på tabellens skyggeside, men med 2-1 på Old Trafford fikk Garry Monk en start over all forventning. Det samme kan ikke sies om Louis van Gaal.

- Kanskje Rooney? Om nederlenderen har vært i tvil, fikk han de endelige bekreftelsene på at stallen må forsterkes - i alle fall i de bakre ledd. Det samme har også den tidligere storspilleren Jamie Redknapp merket seg.

41-åringen, som selv spilte for Southampton, Liverpool og Tottenham i sin Premier League-karriere, sier at det bare er én av de rødkledde som ville gått inn på førstelaget til de som kanskje har det største favorittstempelet denne sesongen.

- Det virker kanskje for enkelt, men hvor mange av United-spillerne som startet på lørdag hadde fått plass på Manchester City eller Chelsea? Bare én. Kanskje Wayne Rooney, under tvil, men det er det hele, skriver Redknapp i sin spalte i avisa Daily Mail.

Redknapp sier videre at den gode sesongoppkjøringen kan ha vært en godt skjult forbannelse for Van Gaal.

- Det eneste det gjorde var å heve lista for det som forventes av ham og laget. De gode nyhetene er derimot at han fortsatt har tid til å hente nye spillere, men spørsmålet er hvem som har lyst til å komme, sier han.

- Ingen magiker Redknapp er ikke alene om å bruke sin spalteplass på Manchester United i dag. Også den tidligere storscoreren Alan Shearer er klar på at det må handles, og han spesifiserer også hva de rødkledde trenger.

- I slike tider sliter United med å hente det virkelig store navnene, selv om det egentlig er akkurat det de trenger. Det er opplagt at de må ha minst én ny spiss, en defensiv midtbanespiller og en ny stopper. Det er minimum, skriver Alan Shearer i The Sun (krever innlogging).

Han trekker samtidig fra at ikke alt handler om nysigneringer, og peker på Jonny Evans, Chris Smalling og Phil Jones i forsvaret. Det er på tide at de tar steget opp og drar sin del av lasset.

TA ANSVAR: Alan Shearer, tidenes mestscorene Premier League-spiller gjennom tidene, er klar på at Manchester United må hente inn nye navn om de skal ha noen som helst sjanse til å hevde seg helt i toppen, samtidig som spillerne som allerede er der må ta mer ansvar. Foto: AFP PHOTO/Olly Greenwood/NTB Scanpix
TA ANSVAR: Alan Shearer, tidenes mestscorene Premier League-spiller gjennom tidene, er klar på at Manchester United må hente inn nye navn om de skal ha noen som helst sjanse til å hevde seg helt i toppen, samtidig som spillerne som allerede er der må ta mer ansvar. Foto: AFP PHOTO/Olly Greenwood/NTB Scanpix Vis mer

- Van Gaal er en god manager, men han er ingen magiker. Spillerne hans må også ta ansvar, sier han.

Topp fire blir tøft Mange ser på Louis van Gaal som akkurat den mannen Manchester United trenger for å få skuta på rett kjøl igjen, men Redknapp er ikke så sikker på om nederlenderens tilstedeværelse og gravitas er nok.

- Sånn United framstår for øyeblikket kunne du fått både van Gaal, Bob Paisley og Jose Mourinho til å trene dem sammen, og fortsatt slitt med å få dem tilbake til topp fire.

Uavhengig av eksperter og synsere - det er ingen tvil om at den tidligere Bayern-, Ajax-, AZ- og Nederland-manageren har en tøff oppgave foran seg.

Neste prøvelse kommer på søndag når Manchester United gjester Sunderland og Stadium of Light.

VIRKET MOT SIN HENSIKT: Manchester United har hatt en veldig imponerende sesongoppkjøring, og har gått seirende ut av samtlige oppgjør mot lag som Real Madrid, Liverpool, Roma og Inter (på straffespark). Jamie Redknapp sier at de gode resultatene legger mer press på både van Gaal og på spillerne. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
VIRKET MOT SIN HENSIKT: Manchester United har hatt en veldig imponerende sesongoppkjøring, og har gått seirende ut av samtlige oppgjør mot lag som Real Madrid, Liverpool, Roma og Inter (på straffespark). Jamie Redknapp sier at de gode resultatene legger mer press på både van Gaal og på spillerne. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer