BORTEJUBEL: Ole Gunnar Solskjær vant sin første bortekamp som trener. Her jubler Diouf for 1-0-scoringen. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
BORTEJUBEL: Ole Gunnar Solskjær vant sin første bortekamp som trener. Her jubler Diouf for 1-0-scoringen. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Bare nesten for Brann etter voldsom sluttspurt

Stolpen og Bugge Pettersen reddet Solskjærs Molde.

Brann - Molde 1-3 (0-1)

BERGEN (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs Molde har variert både i prestasjonene og resultatene så langt i Tippeligaen.

Sånn var kanskje ikke en tøff bortekamp på et potetjorde av en bane i Bergen det United-legenden ønsket seg, men etter å ha spilt 2-2 både mot Tromsø og Viking, klarte moldenserne å vinne i Bergen — selv om det var svært nær 2-2 i dag også.

3-1-seieren etter to scoringer av Pape Pate Diouf og en av Daniel Chima Chukwu satt nemlig svært langt inne for Solskjærs elever. Brann presset voldsomt mot slutten, og bare treverket stoppet de røde fra å utligne til 2-2. Isteden gikk det som det ofte gjør: Molde scoret på overtid.

- Vi har hver vår omgang, de var et hakk bedre enn oss i første, mens i andre er vi utrolig mye bedre enn dem. Vi fortjente i hvert fall uavgjort etter den andreomgangen, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV2 etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær er enig i at Brann var nære utligning, men mente likevel at laget hans fortjente seieren.

- I den første halvtimen spiller vi fantastisk fotball, mens i andre omgang b lir det vanskelig - spesielt når de har Ojo på topp. Men vi får det resultatet vi fortjener, når du ser på tidligere kamper i år hvor vi har hatt uflaks, sier Solskjær.

Solskjær kunne glise Den første halvsjansen i oppgjøret kom etter fem minutters spill. Rodolph Austin fikk tid på midten og slo en lang pasning mot Erik Mjelde på Branns venstreside. Molde-back Magne Simonsen feilberegnet høyden på ballen, og i et forsøk på å klarere serverte han isteden kula rett til Mjelde, som satte fart inn i Moldes sekstenmeter. Simonsen gjorde imidlertid opp for skaden han hadde gjort, ved å presse Mjelde til å avslutte svakt til side for mål.

Etter ti minutter slo Molde knallhardt tilbake. Daniel Berg Hestad sendte en lang ball opp til Magne Hoseth, som hadde lurt seg mellom Branns midtstoppere. Midtbaneeleganten var høyest i lufta og headet ned til Pape Pate Diouf, som sto like innenfor Branns sekstenmeter. Senegaleseren lurte så tre mann med en skuddfinte med høyrebeinet, før han brukte venstrebeinet til å styre ballen i lengste hjørne.

På sidelinja sto en glisende Ole Gunnar Solskjær med armene i kors og nikket med hodet — som om det var akkurat en slik scoring han hadde sett for seg. Det var det kanskje også, men ingen av de røde virket derimot spesielt fornøyd med verket eget forsvarsspill eller keeperspillet til Piotr Leciejewski.

Noen minutter seinere var Davy Claude Angan farlig frempå etter at Brann ikke klarte å klarere, men på forsøk nummer to reddet Leciejewski fint fra afrikaneren. Halvveis i første omgang havnet Branns nye førsteskanse i trøbbel igjen. En ball ble lempet inn i feltet, og der sto Pape Pate Diouf og hamret ballen i lengste kryss. En herlig avslutning, men Brann ville ha offside på senegaleseren.

Diego Guastavino og Brann ropte på straffe etter en halvtimes spill — da den lille søramerikaneren gikk ned i feltet — men det så ut som om dommer Brage Sandemoen gjorde rett da han vinket spillet videre. Rett etter ville også Erik Mjelde ha straffe, men heller ikke denne gangen fikk Brann det som de ville.

Noen minutter før pause prøvde Diego Guastavino seg fra distanse. Det svake skuddet ble slått til corner av Espen Bugge Pettersen, og rett etterpå signaliserte uruguayaneren til benken at han måtte ut. Inn kom Fredrik Haugen for bergenserne, og noe av det første unggutten gjorde, var å fyre av et brukbart skudd fra distanse, som gikk en drøy meter til side for Moldes kasse.

Ojo brente straffe Rett etter sidebyttet fikk Brann sin største sjanse så langt. Bentley — som hadde vært helt usynlig før pause — la en fin stikker inn foran mål, men Ojo kom fram for seint til å styre den i nettet.

Etter en times spill gikk det fort. Vegard Forren skulle klarere en høy ball godt innpå Moldes halvdel. Stopperen nølte noe, og isteden kom Kim Ojo rusende inn i situasjonen. Brann-spissen hadde kanskje foten noe høyt, men fikk ballen med seg mot Moldes mål. Da han skulle avslutte fra noe spiss vinkel, ble han imidlertid felt bakfra fra samme Forren, og dommer Sandmoen pekte resolutt på straffemarket.

Da alle på Brann stadion forventet redusering, viste Ojo altfor tydelig hvor han skulle skyte, og Espen Bugge Pettersen fikk slått straffen opp i tverrligger og ut.

- Bugge Pettersen visste hvor han skulle skyte, han fikk se video av den forrige straffen til Ojo i bussen på vei til kampen, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær med et lurt smil etter kampen.

Stormløp Noen minutter seinere kom endelig den forløsende goalen for hjemmelaget. En høy ball ble slått opp mot Moldes sekstenmeter. Vegard Forren forsøkte å klarere, men fikk en liten dytt av Kim Ojo i opphoppet. Bak ham sto Erik Mjelde, som tok ned ballen med ett touch, og la den tilrette for seg selv på 18 meter. Brann-kapteinen klinte til rett foran nesa på lagkamerat Fredrik Haugen, og ballen seilte inn i lengste kryss. En herlig avslutning av den tidligere Sandefjord-spilleren, men Molde vil sannsynligvis hevde at Forren skulle hatt frispark da han ble forstyrret av Ojo i opphoppet.

Brann fortsatte med et voldsomt press etter reduseringen. Både Bentley og Austin kom til halvsjanser men gode blokkeringer og Bugge Pettersen stoppet det som kom. Nærmest var Kim Ojo. Dem storvokste spissen var ekstremt nær to ganger. Først headet han knallhardt i stolpen etter et innlegg fra høyresiden og et minutt seinere måtte en klasseredning fra Bugge Pettersen til for å stoppe ham etter et innlegg fra venstresiden.

Brann fortsatte presset langt inn i de fire minuttene med overtid, men Molde forsvarte seg med ti mann, og de forsvarte seg godt.

Rett før dommer Sandmoen skulle blåse av etter fire tilleggsminutter, kontret romsdalingene inn 3-1-scoringen, ved innbytter Daniel Chima Chukwu.

Det holdt til tidenes første borteseier som Molde-sjef for Ole Gunnar Solskjær. Framskritt, med andre ord.