Bare nesten for håndballgutta

Sverige avgjorde i siste sekund.

(Dagbladet.no): Norge-Sverige 25-26. Norge ledet kampen 7-3 tidlig i første omgang, men så stoppet det helt opp, og det var Sverige som gikk til pause med ledelsen 14-11 i Oslo Spektrum, der nasjonene møtes i anledning 100-årsmarkeringen av unionsoppløsningen.

- Jeg hater dårlig innstilling. Det hadde vi i slutten av første omgang. Innstillingen har vært varemerket til dette laget. Når den blir bort, svikter selvtilliten også, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til TV 2.

Sverige holdt forspranget på noen mål helt til avslutningen av kampen, der Norge satte inn en formidabel spurt.

Spesielt Christian Kjelling var viktig. Han scoret 11 mål, blant annet Norges fire siste mål. Det siste målet hans kom på straffe, og ga utlikning til 25-25 med 18 sekunder igjen å spille.

Da tok svenskene timeout. Planen de la fungerte perfekt, og i siste spillesekund satte Kim Andersson inn 26-25.

- Vi spilte en dårlig kamp med dårlig innstilling. Så har vi en sluttspurt som viser at det bor noe i dette laget, sier Norges toppscorer Christian Kjelling til TV 2.

Dagens kamp var generalprøven til den langt viktigere EM-playoffkampen mot Bosnia Hercegovina i Drammenshallen lørdag. Returoppjøret spilles i Sarajevo søndag 18. juni.

TOPPSCORER: Christian Kjelling scoret Norges fire siste mål i nesten-opphentingen av Sverige, og totalt 11 i løpet av kampen. Foto: Scanpix
TOPPSCORER: Christian Kjelling scoret Norges fire siste mål i nesten-opphentingen av Sverige, og totalt 11 i løpet av kampen. Foto: Scanpix Vis mer