Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare nesten for heltente Stabæk

Rosenborg nekter å tape. Stabæk hadde sjansene og troen, men var ikke dyktige nok til mer enn 2-2 på Nadderud søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemmelaget gikk ut i hundre og festet et tidlig grep på trønderne. Martin Andresen dominerte midtbanen før pause og leverte duellspill av klasse. Han serverte og avsluttet i tillegg, men midtbanekollega Peter Sand fikset ledermålet.

En fiks stikker fra Tryggvi Gudmundsson endte hos Sand, som fant en luke mellom Rosenborgs midtstoppere. En bredside ned til venstre for Espen Johnsen var nok til å sende hjemmepublikummet til himmels.

Solen stekte. Skulle Stabæk bli første lag som greide å senke Hareides gutter? Neida, det skulle de ikke. Det bare så slik ut en lang stund.

Etter en times spill sprakk nullen for en ellers god Jon Knudsen i Stabæk-målet. Fredrik Winsnes slo en corner, og umarkerte Roar Strand flikket ballen videre til en enda mer umarkert Ørjan Berg.

Knudsen reddet det første forsøket, men lå håpløst på bakken og sprellet da Berg satte returen i mål. Hvor var Stabæk-forsvaret?

Rosenborg, som hentet seg inn og startet jakten på utligning like etter baklengsmålet, tok seg kraftig sammen. Azar Karadas erstattet Roar Strand etter 77 minutters spill, og fire minutter senere ordnet han 2-1 til gjestene.

Christer Basma dro seg fri med et herlig løp på høyresiden og la inn til Karadas som scoret på lagets femte sjanse. Den sjette kom minuttet etter ved samme mann, men Knudsen sto i veien.

Vidar Riseth og Erik Hoftun vant de nødvendige duellene i midten, og så lenge hjemmelaget sentrerte de fleste av sine forsøk ble det med at de «blaa» tilskuerne bare reiste seg halvveis opp av stolene.

Men innbytter Branimir Poljac brukte kvarteret han fikk på beste måte og fikk publikum skikkelig opp fra klappstolene. Christian Holter slo en lang crossball som Peter Sand headet inn i midten. Der satte Poljac pannebrasken til.

Dermed ble det 2-2 og uavgjort som i fjor. Rosenborg har ikke vunnet i Bærum på fire sesonger. Søndag var laget nærmere tap enn på lenge, men fikk et fortjent poeng med seg hjem.

- Jeg trodde vi skulle vinne da vi gjorde 2-1, men de kom tilbake. Sett under ett et fortjent resultat, sa RBK-assisent Ola By Rise etter kampen.

- Vi forsøkte å ligge lavt, men var for dårlige på kontringene. Dette var langt under pari. Men jeg synes Stabæk gjorde en bra kamp, og vi henger ikke med hodet selv om vi selvsagt spiller for å vinne, sa han.

Stabæk-spillerne fikk applaus og gikk smilende av banen. Uavgjort mot Norges desidert beste lag føltes nok som mer enn en halv seier.

(NTB)