Bare nesten for Jansrud

Ledet etter første omgang - ble nummer to.

SØLV: Alpinisten Kjetil Jansrud (25) luktet på karrierens første verdenscupseier søndag. Han kjørte som sistemann i finaleomgangen, men ble nummer to.  Foto: AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI
SØLV: Alpinisten Kjetil Jansrud (25) luktet på karrierens første verdenscupseier søndag. Han kjørte som sistemann i finaleomgangen, men ble nummer to. Foto: AFP PHOTO/SAMUEL KUBANIVis mer

Alpinisten Kjetil Jansrud (25) luktet på karrierens første verdenscupseier søndag. Han kjørte som sistemann i finaleomgangen, men ble nummer to etter en seig start. Østerrikske Philipp Schörghofer sendte hjemmepublikummet til himmels. Han var 0,17 sekund bedre enn Jansrud. Nordmannen ledet med 35 hundredeler etter første omgang. Jansrud hadde fra før to andreplasser i verdenscupen. Han tapte grovt med tid i et hengparti i finaleomgangen søndag. Selv ikke en meget sterk avslutning kunne rette opp det tapte der. — Jeg valgte å ikke gi full gass fra start. Jeg så på TV at mange hadde problemer på toppen. Jeg fikk aldri opp det tempoet og den rytmen jeg ville i starten. Likevel må jeg si meg fornøyd. I idrett får man som man fortjener. Jeg valgte å ikke ta den maksimale risikoen denne gangen, sa Jansrud til NTB. Han nærmer seg en seier.

— Jeg får håpe det skjer i et av de kommende rennene. Det nærmer seg mye. Nå har jeg god tid før storslalåmen i VM. Formen er fin, men noen VM-følelse har jeg ikke kjent ennå.
Kjempetrøbbel Aksel Lund Svindal endte på 8.-plass. Han var femtemann etter den første omgangen. — Jeg holdt på å snurre rundt i starten på andreomgangen. Skia skar inn i et spor fra førsteomgangen og stakk en helt annen vei enn jeg ville. Rennet var over for meg der. Det var bare å starte på nytt. Det er uflaks, sier Lund Svindal til NTB. — Nå må jeg bare reise til VM og nullstille. Jeg har gjort litt mye feil i det siste, men det som skjedde her, var utur. Det skal jo ikke skje. Leif Kristian Haugen kjørte seg opp fra 26.- til 14.-plass, mens Truls Ove Karlsen ble nummer 20. Han lå på 15.-plass etter første omgang. Markus Nilsen ble nummer 33 og Iver Bjerkestrand nummer 34. De fikk ikke kjøre finaleomgangen. Storslalåmrennet var det siste før VM i Garmisch-Partenkirchen. Første VM-renn for gutta er super-G onsdag. (©NTB)