Bare nesten for Slovenia

Frankrike - Slovenia 3- 2. Norges siste kamp i EM-gruppen mot Slovenia 21. juni ser stadig tøffere ut. Verdensmester Frankrike hadde flaks som fire minutter på overtid scoret seiersmålet.

Slovenia sjokkåpnet på franskmennenes truimf-arena Stade de France. Etter bare sju minutters spill ledet gjestene 2- 0. De utnyttet iskaldt to grove feil i det franske forsvaret.

Først var det et frispark fra den teknisk briljante midtbanespilleren Dzoni Novak som åpnet hjemmelagets forsvar og Zeljko Milinovic som satte inn returen.

Sju minutter senere scoret Saso Udovic på en heading. John Arne Riises kollega i Monaco, Fabien Barthez, var sjanseløs i det fransk målet.

Utestengt

Den slovenske landslagstreneren Srecko Katanec var skeptisk foran denne kampen. Først og fremst fordi superstjernen Zlatko Zahovic ikke har spilt en obligatorisk kamp på over en måned.

Spissen som skjøt Slovenia til EM ble utestengt av sin egen klubb Olympiakos etter et voldelig utfall mot klubbtreneren Alberto Bigon. I tillegg måtte Zahovic betale 57000 dollar i bot.

Slovenerne klarte å holde på sin sensasjonelle ledelse helt til det 64. minutt. Da reduserte David Trezequet til 1- 2. Et kvarter senere utlignet Laurent Blanc.

Fornøyd

Men det måtte altså fire tilleggsminutter til for å berge fransk seier. Det var igjen spissen David Trezeguet som scoret.

- Vi ble for slitne mot slutten.

- Men jeg er fornøyd med laget og kampen. Etter dette ser det ut som om jeg er sikret framtida som landslagsjef, mente Srecko Katanec etterpå, med lett ironisk henvisning til hyppige treneravløsninger.

vaclav.pletanek@dagbladet.no