Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare nesten for Svartedal

Andreplass i herrens langrenn i Kuusamo.

(Dagbladet.no:) Det var ikke mye om å gjøre at Jens Arne Svartedal klarte å kopiere Marit Bjørgens suksess fra tidligere på formiddagen.

Dessverre for de norske fargene ble tyske Tobias Angerer for sterk mot slutten, og Svartedal måtte gi tapt i en spennende sekundstrid inn mot mål på dagens 15 kilometer klassisk i Kuusamo i Finland.


Slått på målstreken
Det var jevnt mellom Angerer og Svartedal gjennom hele løpet, men i mål staket nordmannen seg inn 1,7 sekunder bak tyskeren som kunne juble for seier i sitt andre løp på rad.

Forrige helg kunne han nemlig vifte med det tyske flagget da Tyskland vant stafetten på Beitostølen.

Jens Filbrich, også han fra Tyskland, ble nummer tre. Filbrich var åtte sekunder bak vinneren i mål.


Norsk verdenscupledelse
Nest best av de norske: Eldar Rønning på en solid sjuendeplass. Tor Arne Hetland åpnet sterkt, men havnet som nummer ni etter målgang.

Det holdt likevel til å beholde den gule ledertrøya i verdenscupen, Svartedal klatret oppover på lista med dagens andreplass, og er nå nummer to bak Hetland sammenlagt.

Øvrige norske plasseringer: Frode Estil nummer 12, Anders Aukland nummer 14, Odd-Bjørn Hjelmeset nummer 27 og Jon-Anders Gaustad tok tre verdenscup-poeng med en 28.plass.

VANT SEKUNDSTRID: Tyske Tobias Angerer ble dagens seierherre i Kuusamo. Han slo norske Jens Arne Svartedal med knapp margin. Foto: SCANPIX
VANT SEKUNDSTRID: Tyske Tobias Angerer ble dagens seierherre i Kuusamo. Han slo norske Jens Arne Svartedal med knapp margin. Foto: SCANPIX Vis mer
NESTEN TIL TOPPS: Jens Arne Svartedal var 1,7 sekunder fra en verdenscupseier på 15 kilometer klassisk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media