Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare nesten for Vipers. Tapte EHF-cupen med ett (!) mål

Katrine Lunde og Vipers Kristiansand var nær en europeisk tittel, men det holdt ikke mot Craiova fredag. Rumenerne vant 30-25 og sammenlagt 52-51 i EHF-cupen.

BARE NESTEN: Linn Jørum Sulland og Vipers tapte EHF-finalen med ett lite mål sammenlagt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BARE NESTEN: Linn Jørum Sulland og Vipers tapte EHF-finalen med ett lite mål sammenlagt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Katrine Lunde og Vipers Kristiansand var nær en europeisk tittel, men det holdt ikke mot Craiova fredag. Rumenerne vant 30-25 og sammenlagt 52-51 i EHF-cupen.

De serbiske dommerne Branka Maric og Zorica Masic så ut til å hindre en norsk seier. De blåste av Linn Jørum Sulland da hun hadde snappet ballen og skulle putte den i mål i siste sekund. Det ble begrunnet med at Craiova hadde bedt om timeout.

Mål der ville gitt Vipers-tittel på bortemålsregelen.

Da hadde Sulland og Emilie Hegh Arntzen (to ganger i samme angrep) i kampens siste minutt misset med avslutninger som kunne gitt Kristiansand-laget seiersmarginen.

Etter sluttsignalet lot en utrøstelig Arntzen tårene renne.

- Dette var kjempesurt. Vi spilte ikke så bra som vi kan, så vi er veldig skuffet, sa Kari Brattset til TV 2.

Skjevt ut

- Vi kom veldig skjevt ut, men vi spilte uavgjort de siste ti minuttene av første omgang og fikk troen, sa trener Kenneth Gabrielsen til kanalen.

Vipers vant 26-22 hjemme, men i Romania ble det ikke bra i første omgang. Craiova ledet 19-12 ved pause. Forspranget økte rett etter sidebytte. På vei dit hadde Vipers-keeperne slitt fælt.

Forsvarsspillet løftet seg noe ut i den andre omgangen, og så kom det også noen redninger. I løpet av få minutter var Craiova under press.

Men det holdt ikke. Vipers hadde en kjempesjanse til å komme bare fire mål bak, men skjøt rett på keeper. I angrepet etter ble det så i stedet 30-24.

Kjempet

Vipers ga ikke opp. Sulland skjøt inn reduseringen til 30-25, og den ga høye skuldrer hos hjemmelaget. Marta Tomacs ballerobring halvminuttet før slutt ga et siste angrep der Arntzen så sitt langskudd reddet, plukket returen og skjøt rett på keeper.

Så kom den kontroversielle avblåsningen av Sulland.

Hos Vipers forlater Kari Brattset klubben i sommer. Hun skal til den ungarske storklubben Györ.

Ole Gustav Gjekstad overtar som trener. Skal han få Vipers langt i mesterligaen, trengs klare forsterkninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media