Bare Northugs underskrift mangler på representasjonsavtalen

Northug vil ha tidligere sluttdato for avtalen.

BALLEN HOS NORTHUG: Bare Petter Northugs underskrift på representasjonsavtalen mangler for at skistjerna skal kunne representere Norge i verdenscup og VM kommende sesong. Avtalen er ferdig forhandlet.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BALLEN HOS NORTHUG: Bare Petter Northugs underskrift på representasjonsavtalen mangler for at skistjerna skal kunne representere Norge i verdenscup og VM kommende sesong. Avtalen er ferdig forhandlet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kun en Petter Northugs underskrift på avtalen mangler for at skistjerna er klar for å representere landslaget kommende sesong. Fristen er 1. november, altså i morgen.

- Fristen står, og det er nå Petters valg. Han har gitt uttrykk for at han vil gå VM. Avtalen er ferdig forhandlet, så nå er ballen hos ham, sa generalsekretær i Norges skiforbund, Stein Opsal, til NTB i formiddag.

Ifølge NRK er partene ferdigforhandlet når det gjelder kleskolleksjonen. Northug ønsker en friperiode etter at sesongen er over til 1. mai. Ifølge Adresseavisa står nå VM i fare for 28-åringen.

- Urimelig Det som har vært problematisk den siste tiden, er hvorvidt Northug kan selge sin egen og snart lanserte kleskolleksjon gjennom hele sesongen.

Fristen er fortsatt 1. november, det er Skiforbundet klare på. Ifølge NRK er partene nå ferdigforhandlet når det gjelder kleskolleksjonen.

- Det er ikke kleskolleksjonen som er grunnen til at Petter ikke har skrevet under avtalen med NSF ennå. Det er kun sluttdatoen som Skiforbundet har satt for representasjonsperioden, som gjør det vanskelig, sier Petter Northug gjennom manager Are Sørum Langås til NRK.no.

Northug ønsker nemlig ikke å framstå som en del av landslaget flere uker etter at sesongen er ferdig i midten av mars.

- Petter synes det er uforståelig og urimelig at han skal måtte framstå som en del av landslaget i flere uker etter at verdenscupsesongen er ferdig 15. mars. Dette er viktig for Petter, og han håper og tror at det fortsatt er mulig å komme til enighet med forbundet om dette, sier Langås til NRK.

En vanlig avtale med Skiforbundet gjelder fram til 1. mai, men de har gått med på at Northug får tre ut av avtalen 15. april, skriver NRK. Det kan ikke endres nå.

Dispensasjoner Stein Opsal sier til det at Skiforbundet ikke gir ytterligere dispensasjoner til Northug:

- Det er viktig for oss at han fra 1. november går inn som landslagsløper for hele sesongen. Vi er opptatt av å behandle alle utøvere på landslaget likt.

Northug har allerede fått dispensasjoner, både før og etter sesongen, sier Opsal. Han har fått et unntak i sommerhalvåret fra 1. mai til 1. november, i tillegg til 15 dager fra 15. til 30. april etter sesongen.

Representasjonsavtale - Det ligger nå hos Petter. Han har gitt uttrykk for at han ønsker å gå VM, og vårt ønske er også at vi kommer til enighet. Så håper vi det går i orden, sa Opsal til Dagbladet tidligere i dag.

Petter Northug må altså skrive under på en representasjonsavtale. I avtalen med Northug finnes tilpasninger, det som er kjent er at avtalen først trer i kraft etter rennene på Beitostølen, og at hans matvarer i Coop fortsatt kan selges, dog uten markedsføring.

I september skrev VG at kravene mot Northug blir betraktelig strammet inn fra Skiforbundets side mot neste sesong.