VANT: Franske Sebastien Ogier vant Rally Spania etter en god avslutning i dag. Mads Østberg ble beste norske på en sjetteplass. Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG
VANT: Franske Sebastien Ogier vant Rally Spania etter en god avslutning i dag. Mads Østberg ble beste norske på en sjetteplass. Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOGVis mer

Bare Ogier kjørte raskere enn Østberg i Spania i dag

Franskmannen vant rallyet.

I årets nest siste VM-rally kjørte verdensmester Sebastien Ogier inn til sin åttende seier av 12 mulige. Også Mads Østberg og Andreas Mikkelsen imponerte søndag.

Mads Østberg endte på sjetteplass i Rally Spania, og søndag var det bare Ogier som kjørte raskere enn nordmannen. Mikkelsen, som fikk sine sjanser ødelagt da han måtte bryte lørdag, vant på sin side søndagens to første fartsprøver.

Ogier var bare nummer fire etter de to dagsetappene på asfaltveier, men han kjørte seg helt opp i tet under fartsprøvene på grus søndag. Til sist var han 32,9 sekunder foran lagkameraten Jari-Matti Latvala.

Lagtittel Ogier sikret VM-tittelen på hjemmebane i Frankrike tidligere i måneden. Etter Rally Spania kunne han også feire VM-tittelen for lag sammen med de andre Volkswagen-førerne, blant dem Latvala og Andreas Mikkelsen.

Volkswagen har hatt en fantastisk første sesong i rally-VM.

Ogier tok ledelsen da Citroën-fører og hjemmefavoritt Dani Sordo kjørte ut på nest siste fartsprøve. Latvala, som ledet etter lørdagens etappe, tapte tid da motoren tok fyr. Han greide å fullføre med flammer slikkende opp fra panseret.

På den siste fartsprøven noterte Ogier sin åttende prøveseier i rallyet.

Mikko Hirvonen sørget for at det ble to finner på seierspallen da han kjørte inn til 3.-plass. Thierry Neuville og Jevgenij Novikov ble nummer fire og fem, mens Østberg tok sjetteplassen med klar margin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten perfekt - I dag gikk det kjempebra. Alt fungerte nærmest perfekt, og det har virkelig vært morsomt å kjøre, sa Østberg i en pressemelding.

Han kjørte hele helgen med en girkasse som egner seg best for kjøring på grus, og søndag fikk han betaling for det.

- Det var nok ikke det beste alternativet for asfaltprøvene, og det tok litt tid før vi fant et oppsett vi kunne finjustere på, sa Østberg.

- Etter service lørdag fant vi rytmen og så det med en gang på tidene. Siste dag var det helt perfekt. Det var godt å få en bekreftelse på at jeg kan kjøre fort på grus, så nå ser jeg virkelig fram til Wales Rally Storbritannia.

Andreas Mikkelsen måtte bryte tidlig lørdag og fikk så mange tilleggsminutter for ikke fullførte fartsprøver at han ramlet helt ut av tetstriden. Han revansjerte seg med to bestetider søndag.

(NTB)