- Bare OL er større

Terje Håkonsen og Daniel Francks hjertebarn «Arctic Challenge» kjøres i Holmenkollen og Hemsedal i april. Ifølge arrangørene er bare OL mer prestisjefylt.

Ingen av brettstjernene var til stede da årets utgave av «The Arctic Challenge» ble presentert i Oslo i dag. I helga kjørte de prestisjerenn i US Open, men ingen kom hjem til Norge.

- Flyproblemer. Terje hadde til og med fått faren sin til å komme på flyplassen. Men han mistet et fly, sier TAC-sjef Kjell Vagle til Dagbladet.no.

Verre er det med Daniel Franck som måtte bøye seg for en oppdragsgiver.

- Daniel ble holdt igjen for å avslutte en film.

Men planene for årets bretthappening er i høyeste grad Franck og Håkonsens. Det er de som inviterer 24 håndplukkede kjørere - som sjøl betaler for reisen til Norge for å delta.

Foreløpig er 18 kjørere bekreftet - ingen av dem er jenter.

- Det er veldig lite vi gjør uten deres tillatelse, sier Vagle.

Lørdag 7. april starter showet med en rekordstor quarterpipe i Holmenkollen med 7000 billetter som gis bort på nettsida www.artic-challenge.com, og på løpesedler i butikker i Oslo.

- En stor quarterpipe er også tryggere for deltagerne fordi man kan ta ut hele bevegelsen bedre, sa Håkonsen til Dagbladet i går.

Etter Kollen-showet reiser vennegjengen til Hemsedal for hovedrennene i halfpipe. Og til slutt tar følget turen til Lofoten og Stamsund, der brettsirkuset holdt til ifjor og i 1999. Siste kjøring i Stamsund: 22. april - hvis det er snø.

- Vi turte ikke å gamble, selv om snøen vanligvis kommer der i slutten av mars. Det er synd, men vi håper på samme følelsen, sier Vagle og skryter av Hemsedal som arena.

- Både Terje og Daniel har røttene sine i Hemsedal, og det har snowboardsporten også.

Et annet element er økonomien. Med arrangemenet i Oslo og Hemsedal har flere tunge partnere kommet inn i bildet. I tillegg er TV-showet solgt til 16 TV-kanaler verden rundt. Dermed er det håp om å få betalt regninger - og spytte et overskudd inn til ungdomsklubber og snowboardparker.

Selvtilliten er det i hvert fall ingenting å si på hos arrangørene av «The Arctic Challenge». Både Vagle og pressesjef Lars Antonsen er overbevist om at deres arrangement nå bare slås av OL innen brettsporten.

- Folk i USA sier at det bare er to ting som interessent i verden, det er OL og Arctic, sier Vagle.

BRETTFEST I KOLLEN: «Arctic Challenge» kjøres i Holmenkollen og Hemsedal i april. - Folk i USA sier at det bare er to ting som interessent i verden, det er OL og Arctic, sier TAC-sjef Kjell Vagle (nr. 3 fra venstre).