- Bare opp til Brann om Erik blir solgt nå

Agenten har interesserte klubber i England, Tyskland, Holland og Spania.

PÅ ALLES LEPPER: Erik Huseklepps to mål mot Frankrike har gjort ham til Norges heteste spiss. Nå kan han forsvinne fra Tippeligaen og Norge. Foto: Scanpix
PÅ ALLES LEPPER: Erik Huseklepps to mål mot Frankrike har gjort ham til Norges heteste spiss. Nå kan han forsvinne fra Tippeligaen og Norge. Foto: ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Med mer enn 20 speidere fra forskjellige klubber på tribunen scoret Erik Huseklepp to mål mot Frankrike i går.

Og naturlig nok kom spørsmålene om dette var kampen som ville sende ham til en større klubb. Brødrene Riise var ikke i tvil etter gårsdagens kamp:

- Huseklepp er over tippeligastandard. Han skal nok ikke bli i Bergen lenge til. Etter min mening burde han ikke vært i Bergen i det hele tatt, sa lillebror Bjørn Helge.

- Han er god nok. Landslaget er det store utstillingsvinduet, og han tok vare på sjansen sin i dag, sa storebroen.

12 AV 18: De fleste norske spillerne i går spiller i skandinavisk fotball. - Morsomt, mener Stig Lillejord. Foto: Scanpix
12 AV 18: De fleste norske spillerne i går spiller i skandinavisk fotball. - Morsomt, mener Stig Lillejord. Foto: Scanpix Vis mer

Stig Lillejord så sine to heteste klienter spille 45 minutter hver på spissplass i går. Mohammed «Moa» Abdellaoue spilte den første omgangen, og kom svært nære scoring ved flere anledninger.

Ved sidebytte tok Huseklepp over spissplassen. Resten av historien kjenner de fleste.

Ikke noe konkret Han forteller Dagbladet at det er klubber fra flere store ligaer som har Huseklepp og Moa på blokka, uten å ville nevne klubbnavn.

- Det er mange klubber som følger dem begge, klubber fra store ligaer som England, Tyskland, Holland og delvis Spania.

- En må vurdere det når det skjer noe, hvis det skjer noe, sier Lillejord.

Utstllingsvindu Lillejord mener enkeltkamper ikke er utslagsgivende for en eventuell overgang

UT MED SKADE: Mohammed Abdellaoue måtte ut med skade ved pause, men fikk likevel tid til å plage Adil Rami tilstrekkelig. Foto: Scanpix
UT MED SKADE: Mohammed Abdellaoue måtte ut med skade ved pause, men fikk likevel tid til å plage Adil Rami tilstrekkelig. Foto: Scanpix Vis mer

- Storklubbene kommer ikke til å kaste seg over en spiller bare fordi han scorer hat-trick mot Start eller scorer to mål mot Frankrike. Både Moa og Erik har blitt fulgt over lang tid, og ja, ting kan skje nå, sier Lillejord før han følger opp med:

- Men det er opp til Brann og Vålerenga.

At klubber har vist interesse over tid mener Lillejord er viktig i hans vurdering av interessen.

- Jeg driver med karriereutvikling. At en klubb har fulgt dem over lang tid forteller meg at de kjenner styrkene til spilleren og vet hvordan de vil bruke ham, det skaper en trygghet, sier Lillejord.

KAN FORSVINNE: Agent Stig Lillejord mener det bare er opp til Brann og Vålerenga om Huseklepp og Moa forlater Tippeligaen nå. Foto: Oddmund Lunde
KAN FORSVINNE: Agent Stig Lillejord mener det bare er opp til Brann og Vålerenga om Huseklepp og Moa forlater Tippeligaen nå. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Ikke et «B-lag»
Til tross for at flere hevdet Frankrike stilte med et «B-lag» mener Lillejord at laget som besøkte hovedstaden i går var en motstander av aller høyeste kaliber.

- Laget Norge møtte i går var topp motiverte. Det var debuten til Laurent Blanc og de kom hit for å vinne litt av æren tilbake etter det som skjedde i Sør-Afrika. De var sultne, sier Lillejord.

- Det var ikke bare nordmenn som hadde øynene rettet hit, men hele Europa. Jeg sier til alle spillerne mine at landslaget er et fantastisk utstillingsvindu, og når de presterer for eksempel slik Huseklepp gjorde i går, da vil det bli interesse.

At Norge slår Frankrike med 12 av 18 spillere fra skandinaviske klubber, betegner Lillejord som «morsomt».

- Det er et lag med Jon Knudsen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Skjelbred, Moa, Huseklepp og ikke minst Henning Hauger... norske spillere i skandinaviske klubber som gjør det kjempegodt internasjonalt. Det viser et sterk kollektiv, veldig morsomt, sier han.

- Strek under navnet Han skryter også av høyreback Tom Høgli, som han mener fortjener mer oppmerksomhet.

- Det er ikke like lett for en høyreback å stjele overskrifter, men Tom har gjort det kjempegodt over lang tid. I går gjorde han én halvfeil når han rusa litt på Benzema, men bortsett fra det; prikkfri.

- Når folk har sett ham er jeg sikker på at de har satt en strek under navnet hans.

PRIKKFRI: Lillejord skryter av Tom Høgli, som han mener var nærmest prikkfri i gårsdagens kamp. Foto: Scanpix
PRIKKFRI: Lillejord skryter av Tom Høgli, som han mener var nærmest prikkfri i gårsdagens kamp. Foto: Scanpix Vis mer