- Bare overkjøring av Norge blir godt mottatt

Hodgson før landskampen på Wembley.

SKUFFET I VM: Roy Hodgson erkjenner at det britiske folk forventer storseier mot Norge, men beskriver kampen som tøff. Her fra dagens England-trening. Foto: AP /Kirsty Wigglesworth / TT / NTB SCANPIX
SKUFFET I VM: Roy Hodgson erkjenner at det britiske folk forventer storseier mot Norge, men beskriver kampen som tøff. Her fra dagens England-trening. Foto: AP /Kirsty Wigglesworth / TT / NTB SCANPIXVis mer

Roy Hodgson advarer dem som tror at England vil valse over Norge i privatlandskampen på Wembley onsdag.

Den engelske landslagssjefen vet at hjemmekamp mot Norge er ensbetydende med forventninger om storseier, men tror ikke det blir riktig så enkelt.

- Alt annet enn en overkjøring av Norge vil ikke bli spesielt godt mottatt. Men spør du meg nå om jeg tror vi vil rundspille Norge? Da må jeg si: Det tror jeg ikke vi vil, sier Hodgson til Englands fotballforbunds nettsider.

Negativ stemning Den tidligere Viking-treneren samlet mandag landslagstroppen for første gang siden sommerens VM-sluttspill i Brasil. Der ble det exit allerede i gruppespillet, og Hodgson har merket seg at VM-nedturen påvirker troen på laget inn mot den kommende EM-kvalifiseringen.

- Stemningen (i England) er preget av negativitet etter det som skjedde i VM, og det kan ikke jeg gjøre noen ting med. Men det hjelper i hvert fall ikke spillerne våre, sier 67-åringen.

Han ber fansen ha realistiske forventninger til hva laget hans kan klare mot Norge.

- Uansett hvor godt forberedt vi klarer å gjøre spillerne, og uansett hvor innstilt de er på å prestere bra, vil ikke dette bli noen enkel kamp. Norge er ikke noe dårlig lag, sier Hodgson.

Fire debutanter England kommer til onsdagens kamp med en tropp bestående av fire debutanter: Calum Chambers (Arsenal), Jack Colback (Newcastle), Fabian Delph (Aston Villa) og Danny Rose (Tottenham). I tillegg takket veteranene Steven Gerrard og Frank Lampard for seg på landslaget etter VM.

- Norge er litt i den samme situasjonen som oss. De har hatt noen veldig gode spillere - Morten Gamst Pedersen og Brede Hangeland - som enten nærmer seg slutten eller som har gitt seg på landslaget. Men de blir uansett vanskelige å slå, og det blir en eksepsjonelt tøff kamp, sier Hodgson.

England var nummer 20 på den siste rankinglisten til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Norge var til sammenligning nummer 53. (©NTB)