Bare plass til tre store

Over tid har det beste av norsk klubbfotball bare dreid seg om Rosenborg, Brann og Viking.

SANERING AV TOPPEN: — Altfor mange klubber har ønsket å vinne Tippeligaen. Det har gitt en lite bærekraftig utvikling, sa Nils Skutle til Dagbladet i går. - Du skal pipe mye for å overdøve at han har rett, skriver Esten O. Sæther.
Foto: Geir Otto Johansen  / SCANPIX
SANERING AV TOPPEN: — Altfor mange klubber har ønsket å vinne Tippeligaen. Det har gitt en lite bærekraftig utvikling, sa Nils Skutle til Dagbladet i går. - Du skal pipe mye for å overdøve at han har rett, skriver Esten O. Sæther. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Når den rutinerte RBK-sjefen Nils Skutle drømmer om en sanering av toppen av Tippeligaen, er det mer enn trøndersk nostalgi mot den 13 år lange gullalderen i norsk klubbfotball. De siste dagers følger av finanskrisa, gjør at folk utenfor Trondheim ikke automatisk skal blåse bort Skutles analyse av sportens pengekrise:

— Altfor mange klubber har ønsket å vinne Tippeligaen. Det har gitt en lite bærekraftig utvikling, sa Nils Skutle til Dagbladet i går.

Du skal pipe mye for å overdøve at han har rett.HISTORISK sett er medaljene i Tippeligaen forbeholdt få klubber. Etter at den profesjonelle fotballen ble innført i Norge i 1991 har riktignok 14 klubber fordelt de i alt 54 medaljene, men egentlig skinner det bare fra premiehyllene hos et par av dem:

• Trioen Rosenborg, Brann og Viking har tatt over halvparten av alle disse medaljene.

Plusser du på at de samme lagene i denne perioden også har vunnet 16 av 18 mulige gull, er det lett å se maktfordelingen i sporten.

Det beste i norsk klubbfotball dreier seg om fotballen som spilles i Trondheim, Bergen og Stavanger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer