Russland utestengt av internasjonal friidrett

Bare Putin kan redde henne

De russiske stjernene får ikke være med i internasjonale stevner fra 1.juli. Nå trygler de sjefen om hjelp. Nekter Putin å betale Russlands millionbot til World Athletics, blir landet strøket av friidretten.

PUTIN SISTE SJANSE? Anzhelika Sidorova er blant de russiske stjernene som har fått konkurrere internasjonalt de siste årene selv om Russland er utestengt. Nå blir det slutt om ikke russerne betaler første avdrag på en bot på 100 millioner kroner til det internasjonale forbundet. Vladimir Putin selv avgjør. FOTO: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP.
PUTIN SISTE SJANSE? Anzhelika Sidorova er blant de russiske stjernene som har fått konkurrere internasjonalt de siste årene selv om Russland er utestengt. Nå blir det slutt om ikke russerne betaler første avdrag på en bot på 100 millioner kroner til det internasjonale forbundet. Vladimir Putin selv avgjør. FOTO: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RUSSISK toppidrett er i ferd med å rote seg inn i enda mer trøbbel. Nå risikerer landet å miste alle deltakerne sine i de store internasjonale friidrettsstevnene. Betaler ikke Russland en bot på rundt 50 millioner kroner til World Athletics innen denne uka, er det slutt:

  • Da forandrer russisk friidrett status fra «suspendert» til «ekskludert».

Den endringen betyr at det blir slutt på ordningen med at de antatt rene russiske stjernene kan få konkurrere i utlandet som såkalte «nøytrale utøvere». Heretter vil den internasjonale friidretten fortsette sin forsiktige oppstart under coronakrisen, uten en eneste russer til start.

Samtidig er den populære russiske skiskyttersporten i ferd med å lide samme skjebne som friidretten. Nå har russerne selv nominert en av de største skurkene fra Sotsji-skandalen til å sitte i styret i det russiske skiskytterforbundet.

Det er en provokasjon som sporten internasjonalt er nødt til å svare på for å beholde troverdigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer