Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare remis for Magnus

Men går mot toppen av verdensrankingen.

INGEN VANT: Magnus Carlsen og David Howell delte poengene etter dagens parti. Foto: chessdom.com
INGEN VANT: Magnus Carlsen og David Howell delte poengene etter dagens parti. Foto: chessdom.com Vis mer

|||(Dagbladet): Magnus Carlsen spilte remis i dag mot engelske David Howell etter å ha vunnet to partier på de to første dagene i turneringen London Chess Classic.

Den norske 19-åringen er en klart bedre sjakkspiller enn Howell, men i dag klarte han ikke å utnytte overtaket i spillet underveis og måtte til slutt nøye seg med remis.

- Howell er en av de meste lovende spillerne i Storbritannia, men en spiller som Magnus normalt vil slå. Men selv han kan ha en svak dag. Han spilte med svarte brikker, men så likevel ut til å ha kontrollen på spillet. Men ulikt de to første dagene så klarte han ikke omsette dette til seier, sier Dag Danielsen, generalsekretær i Norges Sjakkforbund til Dagbladet.

Det prøves ut et nytt poengsystem i London Chess Classic, der en seier gir tre poeng, remis gir ett poeng og tap null. Dette kan være noe forvirrende når man snakker om at Carlsen trenger 4,5 poeng for å bli nummer én på verdensrankingen. Her snakker man om den vanlige
poengberegningen og etter den har Carlsen allerede 2,5 poeng med to seire og én remis.

Det er fire runder igjen og Carlsen trenger to poeng til. To seire, fire remis eller to remis og én seier vil altså være nok for 19-åringen til å gå til topps på den neste offisielle verdensrankingen som offentliggjøres 1. januar. Da blir han den yngste i historien som er ranket som verdens beste sjakkspiller.

I morgen er det hviledag i turneringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media