Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Presset øker på Solskjær

Bare resultater gir arbeidsro

Svake resultater og spekulative rykter er Ole Gunnar Solskjærs inngang til møtet med Tottenham og José Mourinho. Det kunne knapt vært verre.

OPPGITT OVER RYKTER: En dag før Tottenham og José Mourinho kommer til Old Trafford må Ole Gunnar Solskjær svare på meningsløse rykter om at han frykter jobben kan ryke om det blir tap for Tottenham og Manchester City de to neste kampene. Sånn er det også å være manager i Manchester United. Foto: NTB Scanpix
OPPGITT OVER RYKTER: En dag før Tottenham og José Mourinho kommer til Old Trafford må Ole Gunnar Solskjær svare på meningsløse rykter om at han frykter jobben kan ryke om det blir tap for Tottenham og Manchester City de to neste kampene. Sånn er det også å være manager i Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Manchester United - Tottenham klokka 20.30.

KAMPENE SOM ER spilt får han ikke gjort noe med, ryktene smurt ut som et dramatisk oppslag i tabloiden The Sun, forsøker han å avkrefte så godt han kan.

Etter snart ett år som sjef på Old Trafford, er ikke Ole Gunnar Solskjær der han burde vært.

Med bare 18 poeng på de 14 første ligakampene, om du ser høsten 2019 i et tabellhistorisk perspektiv, har han tatt Manchester United 31 år tilbake i tid.

SIST MANCHESTER UNITED var der de er nå skrev vi 1988. Da var Sir Alex Ferguson fortsatt bare Alex Ferguson. Etter andreplassen bak Liverpool sesongen 87/88 var forventningene enorme på Old Trafford.

Etter 11.-plassen ved sesongslutt i mai 1989 hang manageren i en stadig tynnere tråd.

IFØLGE FERGUSON I boka «6 years at United» kan ingen manager i hele verden være forberedt på utfordringene som venter på Old Trafford. Selv den beste av de beste brukte nærmere fire år på å skjønne politikken, maktbalansen, kravene, presset og forventningene i og rundt klubben. Den tida fikk aldri etterfølgerne David Moyes, Louis van Gaal eller José Mourinho, de fikk fem og en halv sesong til sammen.

Ole Gunnar Solskjær får ikke det han heller.

VERDEN HAR FORANDRET seg mye siden Sir Alex Ferguson prøvde og feilet i Manchester United mot slutten av 80-tallet. På Old Trafford, fordi Sir Alex gjorde klubben til en seiersmaskin etter at han endelig vant sitt første trofé i 1990 (FA Cupen), mer enn de fleste andre steder på kloden.

Manchester United er blitt et gigantisk børsnotert fotballselskap der kravene til tallene på bunnlinja er minst like store som kravene til tallene på tabellen.

Paradoksalt nok går de ikke hånd i hånd.

Mens fotballaget sliter og blir dårligere, leverer forretningen Manchester United det ene rekordresultatet etter det andre.

For regnskapsåret (1. juli-30. juni) 2017/2018 leverte Manchester United PLC 590 millioner pund.

For året 2018/2019 var rekordomsetningen 627,1 millioner pund.

TALLENE REDDER IKKE Ole Gunnar Solskjær, han lever av resultatene, men det gir ham en viss arbeidsro. Så lenge butikken vokser og går bra kan eierne leve med den byggeprosessen Manchester Uniteds norske manager solgte inn da han fikk jobben på fast basis i mars. For det er det prosjektet Solskjær er, et tålmodighetsarbeid som vil ta tid.

Jeg vet at fansen ikke liker det, spesielt nå som Liverpool synes å cruise mot ligagull nummer 19.

I de seks seirene United har vunnet på 22 Premier League-kamper siden ansettelsen 28. mars, er det ikke mye å like.

Mens den negative målforskjellen på de samme kampene, 28-31, er til å grine av.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR er selvfølgelig hardt presset, i hvert fall på utsida av klubben, og han vet det. Pressekonferansen før José Mourinhos retur til Old Trafford bekreftet det. Den handlet om rykter, helt ville rykter, og essensen i ryktene var at Ole Gunnar Solskjær selv skal ha fortalt spillerne at han vil få sparken om laget taper de to neste kampene (Tottenham og Manchester City).

Som om Ole Gunnar Solskjær ville gjøre det, uansett hvor redd han er for jobben.

Som om noen manager på dette nivået ville synke så dypt og nærmest stille et slags kabinettsspørsmål til eget lag.

Men sånn er England, sånn er fotballen i England, og det er en del av en managers jobb.

Derfor svarer Ole Gunnar Solskjær så høflig avvisende han bare kan.

Alternativer finnes ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media