- Bare ring meg, Semb

Hassan El Fakiri (24) sa definitivt nei til landslagsspill for Norge da han dro til Monaco i fjor sommer - men midtbanespilleren innrømmer nå at han er lysten på norsk landslagsspill.

For et snaut år siden ga El Fakiri uttrykk for at han ville prioritere landslagsspill for sitt fødeland Marokko framfor Norge, hvor han har bodd siden han var seks år.

Men det var ikke så enkelt:

Ettersom El Fakiri har rundt 20 aldersbestemte landskamper for Norges U-17, U-18, U-19 og U-20 landslag, har han fått beskjed av det Internasjonale fotballforbundet (FIFA) om at han ikke får lov til å bytte landslag.

Uten at Fakiri er så altfor lei seg av den grunn.

Like stort med Norge

- Da det kom til et punkt hvor jeg følte at jeg måtte ta et valg om hvilket land jeg ville spille for, så føltes det mest riktig med Marokko, ettersom jeg er født der og både mamma og pappa er marokkanske. Men det vil være like stort å få slippe til på det norske landslaget, forsikrer Hassan El Fakiri.

Med denne artikkelen håper den utlånte Lyn-spilleren at landslagssjef Nils Johan Semb får en klar beskjed om at han nå likevel vil spille for Norge.

- Jeg vet ikke om jeg er aktuell. Men jeg vet heller ikke om han vet at jeg likevel har ambisjoner om å spille for Norge. Nå får han iallfall vite det, smiler Hassan El Fakiri.

Dominert

I fjor vakte han oppsikt med sitt fenomenale spill i de ti Brann-kampene før han flyttet til fyrstedømmet ved middelhavskysten.

Men i Monaco har han ikke sluppet til på A-laget en eneste gang.

Gamleklubben Lyn har fått ham på utlån til etter bortekampen mot Strømsgodset 8. juli (14 seriekamper) - og Hassan El Fakiri håper å spille seg litt nærmere en landslagsplass i løpet av denne tida.

På de fire første seriekampene har Lyn-spilleren vært på rundens lag i Dagbladet to ganger - og sammen med Runar Berg har han vært den drivende kraften på midtbanen til Oslo-laget.