Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bare Örlund kommer unna med æren i behold

Rosenborg videre tross tomålstap på Island.

IMPONERTE IKKE: Mushaga Bakenga misbrukte Rosenborgs største sjanse mot Finnur Margeirsson og Breidablik. RBK måtte tåle tap på Island.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ingolfur Juliusson
IMPONERTE IKKE: Mushaga Bakenga misbrukte Rosenborgs største sjanse mot Finnur Margeirsson og Breidablik. RBK måtte tåle tap på Island.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ingolfur Juliusson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Breidablik - Rosenborg 2-0 (2-5 sammenlagt).

Med 5-0 i bagasjen kunne Rosenborg bruke reisen til Island til å bygge selvtillit før både neste kvalifiseringsrunde i Champions League og det som venter i Tippeligaen, men videoopptaket av kampen mot Breidablikk vil neppe bli vist på neste skryteseminar på Lerkendal.

Trønderne sleit stort sett hele kampen, sett bort fra en kort, god periode midt i første omgang, og måtte til og med tåle tap da islendingene satte to baller forbi Daniel Örlund.

Selv skapte Rosenborg nesten ingenting foran mål.

- Dette var bedrøvelig. Det er vel bare Daniel Örlund som kommer unna dette med æren i behold, og i andre omgang gikk det nesten på æren løs, sier ekspertkommentator Thomas Myhre i Viasat.

Macallister-mål
Islendingene tok ledelsen etter en knapp halvtime, da en gammel Tippeliga-kjenning ved navn Dylan Macallister ble spilt gjennom RBK-forsvaret.

Australieren med fortid i Lyn, Brann og Sparta viste avslutningskvalitet av typen han tidvis leverte også på norsk jord, og satte ballen sikkert forbi Daniel Örlund og ned i bortre hjørne.

Rosenborg, som ikke lyste av motivasjon, klarte aldri å sette skikkelig press på hjemmelaget etter å ha havnet under, og Mushaga Bakengas sløseri da han ble spilt alene gjennom før pause var den største sjansen laget skapte.

Trond Olsens skuddforsøk fra sekstenmeter halvveis i andre omgang var omtrent den eneste sjansen etter hvilen.

Doblet etter pause
I stedet fikk hjemmepublikummet juble over enda en scoring, da Dylan Macallister skiftet ham fra målscorer til servitør, og fant Kristinn Steindórsson med en bra pasning inne i feltet.

Steindórsson vendte enkelt unna Mikael Lustig, tittet opp, og dyttet ballen via stolpen og inn.

0-2 er et lite oppløftende sluttresultat for Jan Jönsson, selv om utgangspunktet på forhånd ikke akkurat oppfordret alle mann til pumpene.

Nå venter den tsjekkiske seriemesteren Victoria Pilzen i tredje kvalikrunde. Der bør nok Rosenborg opp minst et par hakk.