Corona karantene utlandet

Bare rot med idretten

Myndighetenes ulike behandling av norske sportshelter holder ikke.

HELT MISFORSTÅTT: Det norske VM-laget i ishockey er like mye verdt som fotballandslagene. Da må myndighetenes smitteregler være like. FOTO:AP/Sergei Grits.
HELT MISFORSTÅTT: Det norske VM-laget i ishockey er like mye verdt som fotballandslagene. Da må myndighetenes smitteregler være like. FOTO:AP/Sergei Grits. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DU kan godt be om en troverdig smittefaglig begrunnelse for at VM-laget i ishockey fortsatt skulle ha sittet i karantene på Helsfyr Hotell i Oslo. Den får du neppe.

Midt i forvirringen ble VM-spillerne sendt hjem fra hotellet av en kommuneoverlege som heller ikke skjønte hvordan fornuftige coronaregler kunne gjøre forskjell på Norges beste idrettsutøvere:

- Oslo kommune har dimittert hockeylandslaget etter Covid-19-forskriften 6-f som gir unntak for toppidrettsutøvere. Dessverre har ikke landslag, utover fotballandslaget, og ellers toppidrettsutøvere som konkurrerer eller forbereder seg til OL, unntak, forklarte smittevernoverlege Frode Hansen til Aftenposten som om den presiseringen av forskriften er mulig å forklare. Så understreket han at dette var «en uriktig vurdering».

Av den kommuneoverlegen som bare brukte vanlig fornuft altså.

Myndighetenes mening er altså fortsatt at det skal gjøres forskjell. Og det er vrient å forstå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer