Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare så vidt Molde turte vinne

Laget nederst på tabellen lot Molde svi for passivitet og undervurdering. Det lyktes nesten.

MOLDE (Dagbladet):Molde - Stabæk  4-3

Molde er så langt unna gullsporet de kan komme. Angrepsrekka tør knapt skyte og forsvarsrekka prøver så godt de kan å etterligne de som sitter med løst billett og ser på.

Det er den knappe og tabloide oppsummeringen, til tross for at Molde vant kampen etter å ha scoret fire av kampens sju mål.

- Det ble fire mål, og jeg er veldig fornøyd med trykket vi hadde foran mål. Det ble selvsagt vanskeligere for oss da vi slapp inn et så tidlig mål der vi ikke var helt våken i forsvarsarbeidet. Vi har øvd mye på skuddtrening og det offensive på trening i det siste, men nå må vi få tettet igjen bakover også, sier manager Ole Gunnar Solskjær.

- Det ble mange sjanser til begge lag. Vi var noe heldig som fortsatt var med i kampen til pause. Foruten de første fatale minuttene i annen omgang, gjorde vi det godt og spilte oss til flere muligheter den siste halvtimen. Hadde vi vært enda mer effektive, kunne vi tatt minst ett poeng her, oppsummerer Stabæk-kollega Petter Belsvik.

Tidlig i gang Tolv sekunder etter at dommer Kjetil Sælen startet å blåse i gang kampen. Ti sekunder etter at siste rasling fra ertene i dommerens fløyte hadde stilnet. Det var alt Stæbæk trengte.

Rett etter avspark fikk Veigar Pall Gunnarson ballen. Han saksa den inn til Franck Boli som kakket den inn forbi en utspilt Ole Søderberg.
Bunnlaget i ligaen gikk opp i sjokk-ledelse over regjerende seriemester.

Deretter gikk det 12 minutter for Molde kom til noe som lignet en sjanse. Men skuddet til Magnus Stamnestrø gikk til sides for Stæbæk-målet.

Molde våknet Så gikk nye 12 minutter før Daniel Chima Chukwu fiksa alt selv, første avslutning fra nigerianeren fikk Stabæk-keeper Mande Sayouba slått i retur. Først så det ut til at Molde-spissen var ute av balanse og ikke ville greie å nå frem i tide til å sette returen, men noen ganger er naturen underlig. Chukwu satte inn returen til 1-1.

Scoringen vekket Molde til de grader, i minuttene etter kom en rekke muligheter. Selv om det ikke ble scoring, var i alle fall aktiviteten inne i Stabæks 16-meter underholdende.

Men noe særlig mer enn fire minutter trengte ikke Chima Chukwu for å ta Molde opp i ledelsen.

Et presist innlegg fra Jo Inge Berget med en påfølgende rask og fin vending av Chima Chukwu før han knallhardt skøyt ballen opp i nettaket bak Stabæks keeper.

Molde sovnet Da Molde i minuttene etter trodde kampen alt var vunnet, orket ikke Knut Olav Rindarøy å jobbe for å besitte ballen. Fredrik Brustad fikk avansere ned langs hele høyresiden. Veigar Pall Gunnarson er ikke lengre rask, så han hang seg på drakta til Moldes Magne Simonsen inn i 16-meteren, slapp taket og brukte hodet på innlegget som kom. Dermed var Stabæk igjen med i kampen.
Stillingen hold omgangen ut.

TRIPPEL: Daniel Chima Chukwu (t.h.) i duell med Bjarni Olafur Eiriksson. Moldes nigerianer kunne etter kampen notere tre nye Tippeliga-scoringer i dagboka.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TRIPPEL: Daniel Chima Chukwu (t.h.) i duell med Bjarni Olafur Eiriksson. Moldes nigerianer kunne etter kampen notere tre nye Tippeliga-scoringer i dagboka. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

To minutter var spilt av andre omgang da Mathias Mostrøm slo ballen gjennom hele feltet. På løp kom Magnus Stamnestrø. Han nølte ikke slik som Moldes spisser ofte gjør. Kontant måket han ballen knallhardt i mål. Dette var også ungguttens første Tippeliga-mål.
Publikum rakk knapt trekke pusten etter jubelen for 3-2-målet før de igjen måtte juble.

Nok en gang kom jubelen for en kjenning fra tidligere i kampen; Daniel Chima Chukwu som ekspederte inn ballen etter et meget godt slått hjørnespark.

Stabæk ga aldri opp Men bunnlaget Stabæk var ikke ute av kampen. Magne Simonsen var fullstendig på bærtur — igjen da gjestene i det 56. spilleminutt fikk redusere til 4-3, med mesteparten av Molde-forsvaret som passive tilskuere. Sist på ballen var Bjarte Haugsdal.

Moldes forsvar fremstod bare mer og mer usikker utover i kampen. Da klokka nærmet seg 80 spilte minutter var Veigar Pall Gunnarson i vant posisjon. Skuddet gikk centimeter utenfor. Det var faktisk større fare for 4-4 enn at Molde skulle øke ledelsen.

Et stjerneeksempel på Moldes problem, er Jo Inge Berget noen minutter før slutt.

I stor fart med ballen i beina, gode muligheter for skudd eller en kjapp pasning til en medspiller på samløp. Berget valgte å måke ballen uten adresse mellom medspiller og mål.

I dag hverken turte, eller kunne Molde vinne mer enn 4-3.