Bare se: Han er vinterens klokeste norske idrettshelt

Når Norge er bedre enn noen gang i skisport, er det ok å lære seg hvorfor. Aleksander hjelper oss med det.

IMPONERER UTLENDINGENE:  Den norske sensasjonelt sterke alpinsesongen imponerer utlendingene. Her er det sveitsiske Lara Gut som fulgte Aleksander Aamodt Kilde opp på premiepallen. De to vant verdenscupen i Super G. FOTO: AP Photo/Giovanni Auletta.
IMPONERER UTLENDINGENE: Den norske sensasjonelt sterke alpinsesongen imponerer utlendingene. Her er det sveitsiske Lara Gut som fulgte Aleksander Aamodt Kilde opp på premiepallen. De to vant verdenscupen i Super G. FOTO: AP Photo/Giovanni Auletta. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ETTER en vinter der norsk skisport har vunnet mer enn noen gang, er det tid for å lære av det som gikk riktig. Nå er det nok av fine folk som forteller hva som gjør at Norge skiller seg ut i internasjonal vintersport. Som Aleksander Aamodt Kilde for eksempel, den siste av de norske superalpinistene.

Gjennom hele denne eventyrlige vinteren har Aleksander heller snakket om lagkameratene Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal enn seg selv når han er blitt bedt om å forklare suksessen. Ikke fordi 23-åringen er falsk beskjeden, men fordi han har skjønt hvilken sportslig sammenheng han står i:

- Når den tid kommer at jeg blir så bra som Jansrud og Svindal, skal jeg være klar. Da vil jeg innta samme rolle som de har hatt for meg og forsøke å formidle kunnskap videre, sa Aleksander til Dagbladet nylig..

For uten noen som vil dele på suksessen, blir det sjelden noe mer suksess.

DET er derfor det rause fellesskapet går som en rød tråd gjennom de siste tiårene med norske alpinframganger, og har gjort at et skimiljø med begrensete ressurser og ganske liten tilgang på talenter likevel har fått fram flere av de aller de største sportsnavnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer