Bare seier godt nok for Bjørgen

- Ikke fornøyd med annen- og tredjeplasser.

Skidronningen Marit Bjørgen (26) samler ikke på annet enn seirer. Heller ikke i Tour de Ski.

Når langrennssportens nyskapning går av stabelen i München nyttårsaften, er det med en sulten Bjørgen på startstreken.

- Jeg er ikke fornøyd med annen- og tredjeplasser. Det er ikke bra nok, sier Bjørgen til NTB.

- Jeg har prestert veldig bra og vil være best hele tida, legger 26-åringen til.

Favoritt

Hun er en av de store favorittene til årets Tour de Ski, som arrangeres for første gang. Seks renn skal gjennomføres i løpet av åtte dager. Vinneren får 765.000 kroner.

- Jeg gleder meg. Dette blir spennende, og det er også noe som passer for min del. Jeg hevder meg både i sprint og på lengre distanser, i klassisk og fri teknikk. Jeg har muligheten til å vinne sammenlagt, mener Bjørgen.

Men kampen om seier blir knallhard. Virpi Kuitunen og Katerina Neumannova vil helt sikkert bite fra seg.

Selv tror Bjørgen at verdenscupleder Kuitunen blir den tøffeste konkurrenten.

- Hun er i kjempeform, og akkurat nå er hun den som går fortest, både på sprint og i lengre konkurranser. Hun er favoritt, sier Bjørgen.


SULTEN:Marit Bjørgen ser på  Virpi Kuitunen som sin argeste konkurrent i Tour de Ski, men fastslår at bare seier er godt nok. Foto: SCANPIX
SULTEN:Marit Bjørgen ser på Virpi Kuitunen som sin argeste konkurrent i Tour de Ski, men fastslår at bare seier er godt nok. Foto: SCANPIX Vis mer

- God følelse

2006 har til tider vært et tungt år for Norges suverent beste kvinnelige langrennsløper. OL-nedturen satt lenge i hodet. Sesongstarten har heller ikke vært optimal. Selv om resultatene ikke har vært så aller verst, har toppformen virket langt unna.

Nå føler hun imidlertid at det går bedre i sporet. Seieren i norgescuprennet på Sjusjøen var en bekreftelse på at formen er på vei tilbake.

- Jeg har en veldig god følelse, men har nok litt press på meg, sier Rognes-jenta.

Tour de Ski regnes som den ultimate utfordringen i langrennssporet. Flere renn i løpet av kort tid og mye reising øker risikoen for sykdom. Og i februar er det VM i Japan.

- Opplegget er helt nytt, og det blir spennende å se hvordan kroppen takler det. Utfordringen blir å hvile mellom reise og renn, sier Bjørgen til NTB.

(NTB)