Bare seier godt nok for Deila: - Vi må vinne

EL-eventyret i fare.

 KJENNER OG LIKER PRESSET:  Ronny Deila.  Foto: NTB Scanpix
KJENNER OG LIKER PRESSET: Ronny Deila. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mot Molde teller bare seier torsdag. Telemarkingen kommer til å mangle sin store midtbanegeneral Scott Brown. Han er skadd og sitter på tribunen.

Nordmannen kom til Glasgow i fjor sommer. Han har misset i to forsøk på å nå mesterligaen.

- Jeg elsker å være her og vil være her videre. Jeg har store drømmer i hodet og tror vi kan utrette store ting, sa Deila onsdag.

Laget hans må ha tre poeng for å opprettholde håpet om å gå videre fra gruppen der Molde sensasjonelt fører an tre runder før slutt.

Seier - Med tanke på å gå videre i europaligaen, så må vinne i morgen (torsdag). Men med tanke på fram tiden min her, så må vi ikke det, sier Deila.

Han har bare vunnet åtte av 23 kamper i mesterliga-kval og europaliga siden han tok over.

- Hva venter du deg av Molde?

- Stort sett det samme som i Norge (1-3-tap for Celtic) og et meget hardtarbeidende lag som har spilt sammen lenge. Jeg regner med at de vil prøve å ta oss på kontringer. De har også hatt den samme stilen lenge og også kontinuitet med trenere, sier Deila på NTBs spørsmål.

Det er ventet 50.000 tilskuere, og for Molde vil uavgjort være et kjemperesultat. Deila kan bare gå for seier.

Skulle det ikke lykkes, kommer han til å få en ny runde med beinhard kritikk.

- Det skrives mye som ikke er sant. De skal selge aviser. Jeg er vant til å jobbe med dere (norsk presse), og jeg kan gange det med flere ganger her, sa Deila.

Blid Han er en populær mann som aldri gjemmer seg for pressen. Onsdag holdt han tre pressemøter på halvannen time, og han smilte og lo det meste av tiden.

Deila begynner å takle presset bedre og bedre.

- Det gjelder å leve som en toppidrettsutøver, spise riktig og ikke drikke for mye.

Torsdag møter an en annen av norsk fotballs gullgutter i Ole Gunnar Solskjær. Han mislyktes helt da han prøvde seg i Cardiff.

Deila vant to titler i Skottland i sin første sesong. Han sikter mot en trippel i løpet av våren.

Men 40-åringen måles i stor grad på hva Celtic gjør i europeisk fotball. Derfor er også Molde-kampen så avgjørende for ham.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram