Bare seier'n mangler

Lasse Kjus ble nummer tre i utforrennet i Lake Louise i Canada i går. Det betyr at han står med en tredjeplass, en andreplass og en tiendeplass som fasit etter tre verdenscuprenn. Bare seier'n mangler.

- Sesongstarten er over pari for meg - jeg har jo ingen dårlige renn. Jeg har lyst til å vinne, men vi sparer seieren til en julepresang, sier Lasse Kjus til Dagbladet.

Lasse sleit med sykdom i forkant av sesongen, og måtte stå over åpningsrennet i Sölden. Men 2. plass i storslalåm, 10. plass i slalåm og gårsdagens tredjeplass i utfor er et klart bevis på at han er tilbake for fullt i alpinsirkuset.

Slo Maier

I canadiske Lake Louise viste Kjus at han stadig har taket på fartsdisiplinene, og om han fortsetter i samme spor resten av sesongen, blir han lei å ha med å gjøre sammenlagt i verdenscupen.

Kjus hadde startnummer sju i gårsdagens renn, og da den dobbelte VM-vinneren fra Vail satte utfor, var det Hans Knauss fra Østerrike som ledet. Kjus tok teten, og nordmannen gikk også seirende ut av den evige duellen med Hermann Maier på startnummeret bak. Maier holdt på å falle i målhenget og endte helt nede på 15. plass.

- Jeg hadde litt problemer med å se i tåka, men det blir for enkelt å skylde på den. Flere andre løpere hadde det atskillig verre enn meg, sier Kjus.

Ufrivillig friår

Stefan Eberharter og Silvano Beltrametti kom imidlertid bakfra og ødela det som kunne blitt et sensasjonelt utforcomeback for Kjus. Etter braksuksessen i VM i Vail for snart to år siden ble superalpinisten fra Siggerud tvunget til å ta et ufrivillig friår sist sesong.

Resultatene så langt denne sesongen tyder på at han ikke har tapt noe særlig på pausen - snarere tvert imot.

Aamodt sliter

Om Lasse Kjus viser stadig mer imponerende takter etter sitt lange fravær, sliter Kjetil Aamodt med å prestere bra i alpinbakken for tida. I går ble han bare nummer 30, riktignok etter å ha vært uheldig med forholdene.

Aamodt ble slått av både Audun Grønvold og Kenneth Sivertsen. De to endte på henholdsvis på 14. og 17. plass.

SÅNN PASSE FORNØYD: Lasse Kjus kom på 3. plass.