Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare sekunder inn i første renn ble sesongen ødelagt

Alpiness skadd i åpningsrennet.

FRAKTET MED HELIKOPTER: Her blir Nicole Hosp løftet opp i helikopteret som fraktet henne til et lokalt sykehus etter fallet i Sölden. Foto: EPA
FRAKTET MED HELIKOPTER: Her blir Nicole Hosp løftet opp i helikopteret som fraktet henne til et lokalt sykehus etter fallet i Sölden. Foto: EPA Vis mer

||| Tidligere verdenscupvinner Nicole Hosp skadet seg under verdenscupåpningen i alpint.

Hun mistet kontrollen i den øverste delen av storslalåmløypa i østerrikske Sölden.

Hosp ble fraktet i helikopter til et lokalt sykehus.

- Jeg falt og vred kneet mitt. Det var smerter som om noen hadde stukket meg med kniv, sa Hosp til pressen før hun ble fraktet til sykehuset.

Nå er det klart at hun mister hele sesongen.

I 2006/07-sesongen vant Hosp verdenscupen totalt. Hun tok VM-gull i storslalåm i Åre i 2007. Totalt står 25-åringen med 11 seirer i verdenscupen. Store deler av forrige sesong ble ødelagt av en kneskade.

Finsk seier
Finske Tanja Poutiainen sikret seg seieren i verdenscupåpningen. Hun lå på tredjeplass etter første omgang, men fullførte på topp. Hun klarte annenplassen i Sölden i fjor, så det er helt klart at den finske jenta trives godt på isbreen ved Sölden.

Italienerne Denise Karbon og Manuela Moelgg ledet etter første omgang, men i finaleomgangen kjørte først Moelgg ut, før Karbon mistet peppen nederst i traseen i finaleomgangen. Hun hadde en klar ledelse ved siste mellomtid, men klarte likevel bare tredjeplassen. I finaleomgangen kjørte hun nesten sekundet svakere enn den finske vinneren.

Østerrikske Kathrin Zettel kjørte inn til annenplassen i sesongåpningen. Hun ble slått av Poutiainen med ett hundredel.

Tanja Poutiainen som er best i de tekniske disiplinene, sikret seg karrierens niende verdenscupseier, og seiler opp som en het medaljekandidat i slalåm og storslalåm i OL i Vancouver.

Ingen norske i finalen
Ingen av de tre norske deltakerne klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. Lene Løseth var best av de norske etter førsteomgangen. Hun kjørte inn til 40. plass. De norske jentene var rett og slett sjanseløse.

Storesøster Løseth var fem og et halvt sekund bak Denise Karbon i mål i årets første førsteomgang i verdenscupen. Det var den italienske storslalåmspesialisten som var raskest av alle. Hun kjørte inn til 1.11,52.

Manuela Moelgg som er lagvenninne av Karbon i det italienske laget, ligger på annenplass etter første omgang med 1.11,78, mens finske Tanja Poutiainen ligger som nummer tre med 1.12,04.

Det er tydelig at de italienske jentene har truffet bra med både oppladning og form til sesongstarten i år, mens de norske jentene har langt fram. Mona Løseth fikk ingenting til å klaffe og endte på 55. plass med tida 1.18,79, mens Lotte Smiseth Sejersted fikk en brutal verdenscupdebut i den tøffe og slagete løypa.

Hun kjørte inn til 1.19,65. Det ga 58. plass. Hun var nest sist av dem som kom til mål på isbreen ved Sölden.

(NTB)

KORT ÅPNINGSRENN: Nicole Hosp falt øverst i løypa i sesongens første renn. Foto: EPA
KORT ÅPNINGSRENN: Nicole Hosp falt øverst i løypa i sesongens første renn. Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media