Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare Semb kan stoppe Leos ferie

SHEFFIELD (Dagbladet): Sheffield Wednesday- Liverpool 1- 0. Bare én mann kan hindre Øyvind Leonhardsens ferieplaner umiddelbart etter ligaslutt i England. Han heter Nils Johan Semb, og av åpenbare grunner bør han gjøre det også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fordi:

Leo er der han var på sitt beste. Han er sterk, villig og ofte i posisjon foran mål. Og sper du på med den defensive viljen og bedre ballberøringer enn tidligere, får du en litt bedre landslagspiller enn han som var med under Drillo.

- Jeg føler at jeg er like god, kanskje bedre, sier Leo til Dagbladet.

Det har han all grunn til. For i et Liverpool som ikke orket mer enn middels etter onsdagens utladning mot Manchester United, var den norske midtbanesliteren den eneste som var verd lønna. Men om han tenker på landslaget av den grunn?

- Jeg har bestilt ferie, sier Leo.

- Jeg drar med en gang sesongen er ferdig. Og jeg trenger det fordi dette har vært den tøffeste sesongen jeg har vært gjennom. Jeg har virkelig jobbet hardt for å komme tilbake.

Med nå

- Men det er ikke helt sikkert?

- Jo, hvis ikke noe annet skjer så.

- Som landslaget?

- Blir jeg tatt ut så blir jeg tatt ut.

- ?????

- Hvis han (Semb) har tro på meg, så bør han ta meg med nå. Jeg har i hvert fall ikke blitt en dårligere fotballspiller, sier Leo.

Med andre ord er Øyvind Leonhardsen bedre enn noen gang. Og her forteller han hvorfor:

- Jeg har stått på voldsomt i hele vinter. Jeg har ikke gitt opp. Og på reservelaget til Liverpool har jeg fått konsentrert meg om detaljer og ikke spilt under press. Sjøl om det er vanskelig å si, kan det være årsaken.

Like vanskelig er det å si noe om framtida. Men det skinner klart og tydelig gjennom at Leo ikke har spesielt lyst til å bli kontraktstida ut - to år til - på Anfield.

- Vi får se i sommer, sier han.

- Noe kommer til å skje. Og jeg har ikke forandret standpunkt sjøl om jeg har spilt noen kamper i det siste.

Der har du det - han vil vekk.

Fortjener kjeft

På Hillsborough tapte Liverpool for Richard Cresswells cornerheading to minutter før slutt. Det var til pass for dem. For når du bare klarer å ta ut det beste - som er mye - mot Manchester United, fortjener du kjeft.

Hadde Liverpool hatt slå-United-vilje uke ut og uke inn, ville de vært et topplag.