-  Bare sjefen var målløs

Tilbake på toppen var ikke Tom Nordlie i stand til å være morsom i går kveld. Følelsene var så mange og store at han hadde mer enn nok med å holde maska.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Det er lenge siden jeg har hatt en sånn sitring i kroppen, sier Start-treneren til Dagbladet.

-  Jeg er så imponert over spillerne at jeg har problemer med å finne ord. For det vi leverte i denne kampen er det beste vi har gort noen gang.

-  Og vi gjør det altså i en helt avgjørende kamp mot Vålerenga.

Press på ballfører, gjenvinning og angrep, angrep, angrep var Tom Nordlies plan for å dra Start ut av den gjørma laget havnet i på Brann Stadion for en uke siden. Det må være en av de mest presise taktiske presiseringer som er gjort i Tippeligaen denne sesongen.

Rekdal bekymret

-  Vi tapte mot et meget godt lag, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

-  Før pause var vi sånn noenlunde med - i andre omgang var det total overkjørsel. Og derfor er det egentlig bare én ting å være glad for etter denne kampen.

-  At vi ikke tapte mer .

 SPIKEREN:  Lille Fredrik Strømstad har meid inn 3-0 - og Start opp på tabelltoppen. Keeper Arni Gautur Arason er sjanseløs og Amund Skiri opplever en av sine svarteste fotballdager. Foto: Arnt E. Folvik
SPIKEREN: Lille Fredrik Strømstad har meid inn 3-0 - og Start opp på tabelltoppen. Keeper Arni Gautur Arason er sjanseløs og Amund Skiri opplever en av sine svarteste fotballdager. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Når Kjetil Rekdal er dønn ydmyk i forhold til en tapt og meget prestisjetung match i Tippeligaens gullkamp forteller det alt om det råkjøret Vålerenga ble utsatt for i går kveld. Det eneste han kan gjøre nå, er å slikke sår. For overkjøringa i Kristiansand var av den typen man ikke kan feie under teppet.

-  Og det bekymrer meg kraftig, sier Rekdal.

-  Det er en ting at Start er gode - det er noe helt annet at vi plutselig ikke orker. Men når det er sagt - gullkampen er definitivt ikke over.

Og:

-  Det er tross alt bedre å tape en kamp som denne enn å tape seriegullet, om vi er i posisjon til det, på målstreken.

Nordlie tok makta

Seriegullet ja - de gjeveste medaljene som akkurat nå ser ut til å ligge i Tom Nordlie og Starts hender. For så lenge sørlendingene maktet å mobilisere til årsbeste i går er det jo ingen rimelig grunn til at bde ikke skal klare det igjen.

Og igjen, og igjen og igjen.

-  Vi er i hvert fall ikke slitne, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

-  I denne kampen løp gutta så mye at jeg ikke har ord på det heller. Og det er det som er så imponerende - at vi orket hele veien.

-  Da vi bestemte oss i pausen for sette enda større trøkk på dem i andre omgang, så klarte vi det også.

Nordlie innrømmer nå at han ser seriegullet i enden av bortekampene mot Tromsø og Bodø/Glimt og hjemmekampene mot Aalesund og Fredrikstad. Fordi han tror laget hans er i stand til å gjenskape noe av det som feide Vålerenga inn i massiv frustrasjon.

-  Vi gjorde jo Vålerenga dårlige. Og det var hyggelig å høre at Kjetil Rekdal var ydmyk i forhold til det. Det eneste som var litt synd var at vi ikke slo dem med et par mål til.

Og det kunne fort ha skjedd. Om det ikke var for Arni Gautur Arason i VIF-målet. Etter pause var enveiskjøringa konstant fra avspark til det massive jubelbrølet som plasserte Start det ene målet foran Vålerenga på tabellen.

Start-nivået gir gull

-  De fire siste kampene handler ikke om motstandere som kjemper for å overleve, sier Nordlie.

-  For vår del handler det om å finne vårt eget nivå. Og etter det jeg så i denne kampen så tror jeg på det. Gutta leverer jo varene oftere enn det jeg hadde drømt om på forhånd.

Hvilket satt Start-treneren i en tilnærmet sakral tilstand i kaoset utenfor Start-garderoben. Klint opp til veggen svettet han seg ned et par hakk på beltet bare mens han fortalte som sine egne spilleres oppofrende fortreffelighet.

-  Jeg er rett og slett stolt, sa Tom Nordlie.

-  Og litt rørt.

STOLT: Start-trener Tom Nordlie jubler. Etterpå var han matt og ganske stille.