Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Bare skyt, jeg scorer ikke likevel»

Helstad ga opp etter sjansesløsing.

OB - Brann 1-0

(Dagbladet.no): Med 22 mål på 26 seriekamper var Thorstein Helstad en garantist for scoringer forrige sesong. Én måned før Tippeliga-start har Brann-spissen et stykke igjen til fjorårstaktene.

Tre treningskamper og to UEFA-cupkamper mot Everton har ikke resultert i et eneste Helstad-mål, selv om han som vanlig har kommet til plenty av sjanser.

Det skortet ikke på mulighetene i dag heller, da rødtrøyene 0-1 i en treningskamp mot danske OB. Ifølge Bergens Tidende fikk Helstad upåklagelig service fra Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen - og til slutt måtte han flire av sin egen scoringsvegring.

- Thorstein fleipet underveis med å si at «bare skyt dere, for jeg scorer ikke likevel.» Nei da, det er bare et tidsspørsmål før scoringene kommer. Thorstein hadde god bevegelse, så det var lett å finne ham, sier Jan Gunnar Solli til bt.no.

Telemarkingen leverte på sin side nok en sterk kamp - og ser ut til å gå mot en ny knallsesong.

- Jan Gunnar var helt outstanding i dag i forhold til innsats og løpskraft, lyder attesten fra Mons Ivar Mjelde.

Kampens eneste scoring kom etter 66 minutter, i en kamp som bar preg av sterk vind og en humpete bane. Til tross for tapet fant Mjelde flere plusser enn minuser.

MÅLTØRKE FOR HELSTAD: Det går sjelden mange kamper uten at Thorstein Helstad scorer. Denne vinteren er han imidlertid målløs - som i dag, da Brann tapte 0-1 mot OB. Foto: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET
MÅLTØRKE FOR HELSTAD: Det går sjelden mange kamper uten at Thorstein Helstad scorer. Denne vinteren er han imidlertid målløs - som i dag, da Brann tapte 0-1 mot OB. Foto: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET Vis mer

- Målet kom ut av en tilfeldighet. Men jeg synes vi leverte en god prestasjon, OB er et av de beste lagene i Danmark. Vi skapte noen sjanser selv om Thorstein Helstad bommet på et par av dem, sier Brann-treneren til brann.no.

Han ga godkjent til Azar Karadas, som spilte midtstopper fra start til slutt. Litt rusk så han imidlertid:

- Azar skal få tid og ro til å spille seg inn i rollen. Det hadde vært et helt annet press om han måtte spille midtstopper fast med en gang. Nå får han jobbe i et lengre perspektiv, sier Mjelde.

image: «Bare skyt, jeg scorer ikke likevel»
<B>I STORFORM:</B> Jan Gunnar Solli er på vei mot en ny, stor sesong.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media