Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare smuler igjen av bonusen

KONTIOLATHI (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold fikk 100000 kroner hver av hovedsponsoren da de vant OL-gull i Nagano. Før VM har skiskytterforbundet redusert bonusen til smuler. Det liker Bjørndalen & co dårlig.

- Nei, løperne er nok ikke fornøyde med dette, innrømmer sportssjef Roar Nilsen til Dagbladet.

Om Ole Einar Bjørndalen eller Halvard Hanevold vinner VM-gull på dagens 10 kilometer, kan de reint økonomisk håpe Norge - foruten dem sjøl - mislykkes fullstendig i de resterende ni VM-øvelsene.

- Vi har en total VM-bonus på 100000 kroner for hele det norske laget. Summen skal fordeles på de som vinner gull, sølv eller bronse, sier sportssjef Roar Nilsen til Dagbladet.

Det var andre boller da DNB/Vitals sponsorsjef Jacob Lund åpnet pungen etter OL i fjor.

- Jeg fikk 100000 kroner før skatt og avgifter, opplyser Hanevold, som bekrefter at løperne ikke likte kuttet de ble presentert i vår.

- Det ble en tautrekking, sier han.

  • Etter OL i Nagano reforhandlet Norges Skiskytterforbund seg til en forlenget hovedsponsoravtale med DNB/Vital til og med OL i Salt Lake City om fire år.
  • I den nye avtalen er bonusutbetalinger innbakt i totalsummen sponsoren betaler. Nå står forbundet for bonusutbetalinger.
  • Da løperne kom til bonusmøtet etter at sponsoravtalen var i boks, fikk de et tilbud om VM-bonus for 1999 på 100000 kroner totalt som skal fordeles prosentvis i forhold til valør og antall medaljer. Motvillig måtte de til slutt godta dette.

- De hadde håpet på mer, men forbundet har dårlig økonomi, sier Roar Nilsen.
PS: Bonusen er ikke mye å varme seg på i sprengkulda (ned mot 20 minusgrader i natt). Men forbundet har skaffet løperne nye og varmere vanter før dagens sprint. De slipper i alle fall å fryse på henda.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media