Bare Solskjær gleder Ferguson

Lyste opp.

(Dagbladet.no): United-manager Alex Ferguson er ikke noe glad i media, og ifølge skotten har folk i tv og aviser enda mindre til overs for ham.

De hater ham og United - tror skotten.

Derfor var det ingen overraskelse at 64-åringen var sur og mutt da han tok i mot media på gårsdagens julepressekonferanse i Manchester.

Smilet kom bare fram da han snakket om Solskjær, skriver The Times på julaften.

Muligheter for Solskjær

Fram til det bare gryntet Ferguson. Men da 32-åringens navn kom opp ble sir Alex myk som stuffingen i julekalkunen britene spretter 1. juledag.

- Det er mulig, startet Ferguson da spørsmålet var om nordmannen kunne få en benkplass underveis i fotballstria, der laget må gjennom fire kamper på åtte dager.

- Han har trent hver dag siden han kom tilbake og har gjort det bra, sier sir Alex.

Fergusons omtanke for Solskjær er velkjent. Manageren forklarte i går tålmodig at siden reservene ikke hadde kamper på en stund, så var det sunn fornuft å la kristiansunderen prøve seg.

Verre ble det da pressen spurte om Luis Saha, Uniteds skadeforfulgte spiss, skal selges fra Old Trafford. Da glefset Ferguson til - og forklarte at en frisk Saha alltid scorer mål for United.

Klart han skal bli.

Heinze mister VM

Heller ikke utspørringer om Gabriel Heinze fikk fram godlunet fram hos den legendariske treneren. For korsbåndskaden til argentineren er så alvorlig at venstrebacken nepper spiller igjen før neste sommer.

Dermed ryker VM for Heinze, tror sjefen. Ferguson hadde heller ingen gode nyheter om Quinton Fortune, sørafrikaneren som ikke har spilt siden FA-cupfinalen forrige sesong.

Solskjær tok sist på seg United-trøya i cupfinalen året før, som innbytter mot Millwall i 2004. Men nå kan nordmannen løpe ut på banen igjen, etter at han har gjennomført to B-kamper uten å kjenne smerter i kneet.

- Det kommer helt an på hva som skjer, på skadesida, med tanke på våre andre spisser, sier Ferguson til Daily Telegraph.

• Din kommentar: Like glad som Ferguson over Solskjærs comeback?

SNAKKET VILLIG OM SOLSKJÆR: Alex Ferguson ble ivrig på gårsdagens pressekonferanse, men bare da han fikk snakke om nordmannens comeback.
TO B-KAMPER: Ole Gunnar Solskjær har kommet seg gjennom to reservelagskamper og kan få sjansen med de store gutta i jula.