Bare sorgen for Newcastle

Tapte mot Hull uten Keegan.

Newcastle - Hull 1-2

(Dagbladet.no): Etter en lovende start har det bare gått nedover for Newcastle de siste ukene. I ettermiddag nådde de en foreløpig bunn med 1-2 hjemme mot nyopprykkede Hull, noe som definitivt ikke hjalp på humøret til de allerede sinte supporterne.

I god tid før avspark strømmet de til St. James Park for å vise sin støtte til Kevin Keegan.

Den uhyre populære 57-åringen sluttet som manager i forrige uke, etter å ha gått tapende ut av maktkampen med direktør Dennis Wise.

Det har fått fansen til å vende seg mot klubbeier Mike Ashley og Wise. Både utenfor og innenfor stadion florerte det av t-skjorter, bannere og plakater med budskap som «Ashley not so Wise, sack the Board» og «Ashley and the Wise guy out»

Med Keegan borte fikk Chris Hughton treneransvaret. Kanskje var det Hughton-effekten som slo til etter en drøy halvtime.

En klønete Nicky Butt ga Péter Halmosi påskuddet han trengte for å gå i bakken innenfor 16-meteren. Marlon King var slett ikke sikkerheten selv fra straffemerket, men selv om Shay Given fikk en hånd på ballen, snek den seg inn i hjørnet.

King var på farten igjen 10 minutter etter pause. Han løp over store deler av banen, fintet vekk en Newcastle-forsvarer og skrudde ballen vakkert i langhjørnet.

UT MED MAFIAEN: Dette banneret var myntet på sportsdirektør og cockney (person fra London) Dennis Wise. Newcastle-fansen er rasende etter at Kevin Keegan ble presset ut av managerjobben. Foto: AP
UT MED MAFIAEN: Dette banneret var myntet på sportsdirektør og cockney (person fra London) Dennis Wise. Newcastle-fansen er rasende etter at Kevin Keegan ble presset ut av managerjobben. Foto: AP Vis mer

Debutant Xisco - som ufrivillig ble en hovedperson i konflikten mellom Keegan og Dennis Wise - ga håp om poeng da han satte inn en retur 10 minutter før slutt.

Men nærmere kom ikke Newcastle, og Danny Guthrie ble et slags symbol på fansens frustrasjon da han mistet hodet på overtid.

Først forsøkte han å sparke ned Craig Fagan på høyrekanten uten å lykkes. Guthrie ga imidlertid ikke opp så lett, og meide ned Hull-spilleren i andre forsøk med en meningsløs takling.

Sesongens klareste røde kort var et faktum.

Dagen blir ikke lysere på Tyneside av nyheten om at gårsdagens forsoningssamtaler mellom Ashley og Keegan falt i grus.

<B>DEMONSTRERTE FØR KAMPSTART:</B> Newcastle-fansen strømmet til St. James Park i god tid før avspark, for å vise sin misnøye med klubbpresident Mike Ashley og sportsdirektør Dennis Wise.
<B>VIKAREN:</B> Chris Hughton ledet Newcastle mot Hull, men ikke med stor suksess.
<B>SCORET TO:</B> Marlon King scoret såvidt på dette straffesparket i 1. omgang. Etter pause scoret han ett til, og Hull vant kampen 2-1.
<B>TRØSTEMÅL:</B> Debutant Xisco trillet inn en retur, men det hjalp ikke.