- Bare sprøyt at City-fans er for slappe

Fnyser av kritikk fra tidligere United-stjerner.

FULL INNSATS. IKKE FULL TRIBUNE. Det manglet ikke på innsatsen til blant andre Frank Lampard i  gårsdagens CL-kamp mellom Manchester City og Roma. Men det krever også en tung tur ned i lommeboka for lokale supportere for å få det med seg live. Foto:  REUTERS
FULL INNSATS. IKKE FULL TRIBUNE. Det manglet ikke på innsatsen til blant andre Frank Lampard i gårsdagens CL-kamp mellom Manchester City og Roma. Men det krever også en tung tur ned i lommeboka for lokale supportere for å få det med seg live. Foto: REUTERSVis mer

(Dagbladet): De tidligere Manchester United-stjernene Paul Scholes og Rio Ferdinand skapte frustrasjon og sinne blant city-supportere for kritikk av tomme tribuneseter og slappe fans på Etihad under kampen Manchester City og Roma.

Dette førte til en storm på sosiale medier i går kveld og i dag.

- Det er sprøyt. Dette skyldes ene og alene økonomi og knallhard prioritering blant fansen, sier pressekontakt Ole Fuglestad til Dagbladet.

Paul Scholes er sidekommentator i ITV.
Rio Ferdinand satt og twitret.

Scholes uttalte at City-fansen ikke visste å sette nok pris på sin klubb og mislykkes i å gi den nødvendige støtte i europeiske kamper, i følge Daily Mail.

Han framhevet i stedet Chelsea, Liverpool og Manchester United som klubber der det skapes den rette stemningen i europeiske kamper.

Rio Ferdinand skrev på sin twitterkonto, at folk muligens prioriterte et kokkeprogram på TV framfor Champions League på Etihad. Den tidligere midtstopperen spurte også om hvor mange tomme seter det egentlig var på Etihad i går.

- Best uten kommentar - Paul Scholes var flink til å holde kommentarene for seg selv som aktiv. Det burde han fortsatt med. Det Rio Ferdinand sier, ønsker jeg ikke å kommentere. Det får han stå for selv, sier Ole Fuglestad.


Tøffe United-krav - Det er økonomien til alle klubbers supportere som ligger til grunn.
- Jeg kan nevne at det faktisk ble enda tøffere for United-supporterne. I fjor ble de pålagt å kjøpe billetter også til Champions League for å få adgang til de viktigste seriekampene, sier Fuglestad.


For dyrt Fuglestad mener det ikke dreier seg om noen negativ trend.
- Jeg har selv et sesongkort som koster 800 pund. Det er naturlig at det er knallharde prioriteringer blant den lokale fansen. Det blir for dyrt med full sesongpakke til Premier League og Champions Leauge-kampene i tillegg, mener den norske supporteren.
Fullt mot Bayern - Derfor tror jeg noen valgte bort Roma, og muligens prioriterer Moaskva og Bayern München-kampene. Rett og slett fordi de er mer spennende. Mot Bayern blir det temmelig sikkert utsolgt.
Jeg vil gjerne presisere at det var nedsatt kapasitet i går på grunn av vedlikeholdsarbeid. Sannsynligvis var det mellom seks og sju tusen ubesatte seter i går, sier pressekontakt Ole Fuglestad i Manchester City supporterklubb.
Det var registrert 37.509 betalende tilskuere.

Kampen endte forøvrig 1-1.

Var taperlag Scholes framhevet Chelsea, Liverpool og Manchester United som klubber som greier å skape den riktige stemningen på europeiske kamper.

- Det er enkelt å påstå det, men forklaringen er grei. Manchester City har vært et taperlag. Klubben har ikke tradisjoner med å hente store trofeer. Det er først nå at laget har begynt å vinne noe viktig, sier Fuglestad.

-Vi har ikke det samme grunnlaget av såkalte« glory hunters» i Manchester City. Det er ikke så mange tilreisende til våre kamper. Men det jobbes med saken, blant annet i det nord-amerikanske og asiatiske markedet, forteller Fuglestad.

Forsvarer utbygging Etihad bygges ut til å romme 60.000 tilskuere. Dette forsvarer Fuglestad.
- Det er plass til flere. Det er fullt på alle kampene i Premier League i år. Og det er venteliste på sesongkort, sier supporteren.