Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare Stensaas scorer for RBK

Her sikrer Ståle Stensaas Rosenborgs avansement i Royal League. Venstrebacken er toppscorer i klubben som har fem landslagsaktuelle angripere.

For knappe to uker siden var det 33-åringens fantastiske frispark som berget 1- 0 mot Esbjerg. I går slet angrepsspillerne på ny. Rosenborg lå an til å ryke ut av Royal League da Ståle Stensaas ikke orket holde backposisjonen sin mer:

-  Jeg gikk på et løp sentralt for å få en gjennombruddspasning. Men så ble ballen slått ut til Øyvind Storflor isteden, forklarer Stensaas, som slett ikke stoppet løpet av den grunn.

Dette så innbytter Storflor. Han slo en feilfri pasning inn til Stensaas, som nå var fri på fem meter. Der han for to uker siden liknet Roberto Carlos i avslutningsøyeblikket, var det i går Ståle van Nistelrooy vi fikk se.

Fem kamper, tre mål

Enkelt, behersket og scoringsvant bredsidet RBK-backen inn kampens eneste mål bak svenskenes keeper Pa Dembo Tourray.

-  Det var relativt enkelt. Men hadde ballen begynt å sprette på den ujevne banen, kunne jeg fort ha skutt over, sa Stensaas til Canal Digital etter kampslutt.

Venstrebacken har nå tre mål på fem kamper i Royal League, og er dermed Rosenborgs toppscorer i Royal League. Det første av de tre kom i borteoppgjøret mot Esbjerg i desember. Også det satte han inn på et tidspunkt i kampen da spissene hadde sløst med sjansene.

Tam start

Et håpløst banedekke på Råsunda gjorde sitt til at gårsdagens oppgjør ikke vil bli husket lenge. Rosenborg så i en halvtime ut til å være de som taklet forholdene verst. Djurgården skapte det lille som var, anført av en oppfinnsom Tobias Hysén. Først i det 35. minutt fikk Rosenborg et kryss i sjansestatistikken:

Frode Johnsens skudd gikk over fra skrått hold, men markerte likevel et vendepunkt i kampen. For etter dette klarte Rosenborg å presse Djurgården bakover, samtidig som Erik Hoftun & Co fikk bedre kontroll defensivt.

Vil vinne finalen

-  Det var en mye bedre andreomgang enn førsteomgang for oss. Vi skjønte etter hvert at det faktisk gikk an å spille litt langs bakken også. Da vi gjorde det, fikk vi mer spill. Vi fortjener poengene, sier Stensaas.

33-åringen føler Royal League-kampene har gitt Rosenborg viktig matching fram mot sesongstart.

-  At vi nå går videre og får flere kamper, betyr mye for klubben og oss spillere. Det begynner å fungere for oss nå, forteller Stensaas, som har målet klart for avslutningen av turneringen:

-  Vi går for å vinne Royal League.

TREFF: Venstreback Ståle Stensaas kom på et sugende løp bakfra og styrte inn 1-0 til Rosenborg. Djurgården-keeper Pa Dembo Tourray (eks. Vålerenga) er sjanseløs.