En av to:  Andreas Stjernen (t.v.) var den eneste nordmannen som kvalifserte seg. Tom Hilde var forhåndskvalifisert. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En av to: Andreas Stjernen (t.v.) var den eneste nordmannen som kvalifserte seg. Tom Hilde var forhåndskvalifisert. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bare Stjernen kvalifiserte seg til Kuopio-rennet

- Dette er uvanlig.

Andreas Stjernen var best av de fire nordmennene og den eneste som kvalifiserte seg til verdenscuprennet i Kuopio tirsdag. Han kom med på 18.-plass.

Stjernen hoppet 121 meter og fikk 113,6 poeng, men var langt bak de beste i kvalifiseringen.

- Dette er uvanlig, og det er første gangen i år at tre av våre hoppere ikke kom seg gjennom kvalifiseringen. Dette er en vanskelig bakke, og da kan det gå slik, sa trener Alexander Stöckl i en kommentar.

- Det er skuffende at tre av våre ble slått ut, men disse må bare jobbe og stå på videre, la treneren til.

Rune Velta kom seg ikke videre på 41.-plass etter et hopp på 113 meter. Det ga 99,1 poeng.

Anders Fannemel ble nummer 47 etter å ha hoppet 110,5 meter, mens Atle Pedersen Rønsen heller ikke kom med til selve rennet tirsdag etter et hopp på 110 meter. Det ga 94,2 poeng.

Sloveneren Peter Prevc var den beste i kvalifiseringen. Han strekte seg til 128,5 meter og fikk 126,2 poeng.

Anders Jacobsen (124 meter), Anders Bardal (121 meter) og Tom Hilde (123,5 meter) var forhåndskvalifiserte til rennet, men de hoppet også mandag kveld og klarte seg brukbart.

(NTB)