Langrenn:

Bare Sveriges nye yndling kan gjøre noe med dette

Stabilt imponerende av Norge.

SUVEREN TETTRIO: Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg sammen med den finske utfordreren Krista Parmakoski.  FOTO: AP/Gian Ehrenzeller
SUVEREN TETTRIO: Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg sammen med den finske utfordreren Krista Parmakoski.  FOTO: AP/Gian Ehrenzeller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): I to dager har jeg hørt Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng snakke ned hvor ekstremt sterke langrennsløpere de to er blitt:

- Et blaff, sa Ingvild før løpet om den flotte prestasjonen i samme krevende løype i fjor, og glemte for anledningen at hun i resten av den sesongen var akkurat like sterk også i like krevende løyper.

- Det kan vel ikke vare, mente verdenscupleder Heidi Weng om sin flotte sesongstart, men manglet argumenter for den beskjedenheten. Hun har jo alltid gått fortere utover vinteren.

Etter løpet var de like forsiktige.

I hvert fall nesten.

FOR nå er det ikke lenger mulig selv for de blyge trendsetterne å unngå og se trenden i internasjonal kvinnelangrenn vinteren 2015/16:

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg blir jentene å slå på distanserennene.

Det er flere som kan klare det. Marit Bjørgen ganske sikkert i enkelte løp og spesielt under VM, Krista Parmakoski også foran hjemmepublikummet i Lahti, amerikanske Jessica Diggens på kortere distanser og så Stina Nilsson da.

Over tid er den nye svenske yndlingen den eneste som egentlig kan gjøre noe med den norske dominansen i kvinnelangrenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer